De Brabander bakt met Charlie in de hoofdrol - Charlie's Kitchen

De Brabander bakt met Charlie in de hoofdrol

Een kookboek met Charlie erin? Ja, echt waar! Hidde de Brabander bracht een half jaar geleden een kookboek uit met daarin een heel hoofdstuk desserts, waaronder die voor Charlie. Of ik jaloers was? Echt wel! Het duurde alleen heel even voordat ik de ultieme gelegenheid had om zijn bakjuweeltje te testen… Maar hier is hij eindelijk… De experience review van De Brabander.

In Kimmies Kookboekentest liggen er iedere week een of meerdere kookboeken in mijn keuken, waaruit ik -op het oog- de lekkerste gerechten test. Smaken de gerechten? Kloppen de recepten? En wat zijn mijn belevenissen in de keuken? Wie ik ook alweer ben? KIM! De fotograaf en prettig gestoorde linkerhand van Charlie 🙂

Zo’n vijftig kilo geleden was ik de koningin van zoet. Meerdere malen per week dook ik de keuken in om taarten, cupcakes, brownies en andere caloriebommen te maken. En dat achtervolgt me, want hoewel ik zo nu en dan een lekker taartje of een heerlijk ijsje kan waarderen, verwacht mijn schoonfamilie ieder feestje nog steeds een creatie van mijn hand. En meestal heb ik echt geen zin om iets te maken, want

1. ik haat mijn oven en
2. ik word gek als mijn hele huis naar suikerspin ruikt.

De Brabander

Dus als ik iets maak, moet het verschrikkelijk lekker zijn. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: De Brabander maakt waanzinnige mooie en lekkere creaties. De foto’s wil je bijna uit het boek likken, maar als ik vervolgens het recept ernaast lees, begin ik vaak moeilijk te kijken. Je hebt regelmatig wat bijzondere ingrediënten nodig en soms moet je echt wel een beetje ervaring hebben om een recept tot een goed eind te brengen.

Ik ging op zoek naar het ultieme dessert voor mijn BBQ Extravangza. In vier hoofdstukken -Charlie is hoofdstuk 2 van de desserts- maakt Hidde classics (van macaron tot appeltaart), desserts (creme brulee tot kulfi), sweets (toffees tot pepermunt) en specials (zoete bao’s tot jeneverappels). Mijn oog viel op de key lime pie uit Classics… Ik geef toe: een stuk makkelijker en minder ingrediënten dan de meeste recepten uit het boek, maar persoonlijk vind ik de combinatie van zoet en zuur echt onweerstaanbaar.

Dus tussen het prepareren van de BBQ gerechten door prak ik in no time een bodem in elkaar. En het limoenmengsel blijkt al net zo makkelijk. In de door mij verafschuwde oven en daar gaat het alweer mis… Ik heb ruim twee keer zo lang nodig om de bodem te laten stollen.

Of het aan het recept van Hidde ligt of aan mijn oven laat ik even in het midden 😉 Mopper, mopper, mopper… Vriendlief verwijdert zich geruisloos uit de keuken. Maar na tijdje extra in de oven lijkt het drama zich af te wenden.

En toen… De meringue… Ik kan echt meringue maken. Been there done that… Ik was blij dat mijn gasten buiten zaten. Klop de eiwitten luchtig… En die van mij vlogen dus in de schift. TWEE KEER! Ik gok dat mijn gebrek aan bakritme me hier enorm in de weg zat, want toen ik eenmaal tot 10 had geteld en rustig opnieuw begon had ik eindelijk een prachtige schuimlaag. Zo moeilijk is het allemaal niet. Het lag echt niet aan de uitleg van Hidde, maar het was simpelweg niet mijn keukenmoment.

Maar weet je wat het mooie is? Ondanks alle bakdrama’s, oorlogen met eiwitten en het bijna slopen van mijn oven… OMG! WAT EEN TAART! Na de eerste hap verdween mijn frustratie als sneeuw voor de zon. Net als die hele taart trouwens, want hoe vol iedereen ook zat. Die key lime pie moest op. Serieus, Hidde… Je bent een bakgod, wil je de volgende keer desserts voor mij maken?

Het recept van de key lime pie

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 8 plakken)

 • 150 gram boter
 • 300 gram koekkruim (ik gebruikte een mix van San Francisco en Bastogne)
 • 4 limoenen
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 60 gram eigeel
 • 300 ml slagroom
 • 100 gram eiwit
 • 250 gram suiker
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Smelt de boter, voeg deze toe aan het koekkruim, meng tot een plakkerige massa, druk een laagje van 1/2 centimeter in een taartvorm met een opstaand randje.
 3. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Meng met de gecondenseerde melk, het eigeel en de slagroom rustig in een kom. Giet in de bakvorm op de koekbodem. Bak de pie 15 minuten (in mijn oven 40) en check of de vulling gestold is Zo niet, zet em er nog iets langer in.
 4. Klop de eiwitten luchtig, voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot stijve pieken. Spreid het schuim over de pie en bewerk dit tenslotte nog even met een bruleebrander.

Liefs,
Charlie & Kim

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches