Curry, ik ben er dol op en dan vooral deze vegetarische curry met spinazie en pinda’s. Een zeer gekruid gerecht dat vooral voorkomt in de Indiase keuken. Maak een lekkere grote pan en je bent voorbereid voor drukke dagen. Ideaal!

Pindakees

Pinda’s zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Kinderen zijn niet voor niks zo gek op pindakaas! Heerlijk als smaakmaker gebruikt in deze vegetarische curry met spinazie.

Vegetarische curry met spinazie en pinda’s

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 1/2 bosje bosui
  • 1 flesje curry woksaus
  • 200 gram champignons
  • 4 eieren
  • 30 gram pinda’s
  • 180 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram spinazie
  • 2 takjes verse tijm
  • Olijfolie
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kook in een steelpannetje de eieren gaar in 5-8 minuten. Pel en halveer.
  3. Wok de spinazie, fijngesneden champignons, bosui en 100 ml currysaus.
  4. Schep de rijst in een bakje of op je bord, samen met de curry en de eieren en bestrooi tenslotte met de pinda’s en tijm.

Liefs,
Charlie’s Kitchen