Curry wraps met kip en frisse dip

Curry wraps met kip en frisse dip

Vandaag deel ik een van mijn favoriete recepten van dit moment: curry wraps met kip en frisse dip. De curry geeft een authentieke smaak die wordt verzacht door de frisse kokosdip. Deze wraps zijn makkelijk te maken, voedzaam en ontzettend lekker!

Echte smaak maakt het verschil

Zelf een wrap/pannenkoek maken is helemaal niet zo moeilijk en persoonlijk vind ik het ook nog eens veel lekkerder. Door deze kruidige wraps te vullen met lekker veel groenten zoals zoete aardappel en snijboontjes, weet ik zeker dat ik genoeg vitaminen binnen krijg! Dat is natuurlijk erg belangrijk, maar de smaak van je gerecht is minstens net zo belangrijk. Maar hoe maak je jouw gerechten nu echt op smaak?

Conimex daagde mij uit om met de Thaise Massaman Curry Paste een inspirerend gerecht te maken. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, want deze staat wekelijks bij mij op het menu. Ik ben namelijk gek op de curry’s van Conimex. Doordat zij de beste ingrediënten gebruiken geeft het die echte kruidige smaak uit Azië aan deze wraps met kip.

Curry wraps met kip en frisse dip

Benodigdhedenkoekenpan, mixer of keukenmachine, wokpan, bakje

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 125 gram speltbloem
  • 1 ei
  • 250 ml water
  • 1 snuf zout
  • 300 gram kipblokjes
  • 1 grote zoete aardappel
  • 150 gram snijboontjes
  • 1 rode ui
  • 1 pakje Thaise Massaman Curry Paste
  • 100 gram kokosyoghurt
  • 1 handje verse bieslook
  • 20-30 ml water
  • 1 el kokosolie
  1. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd de rode ui in halve ringen.
  3. Zet de wok op het vuur en doe hierin een halve el kokosolie. Bak de kipblokjes ongeveer 3 minuten en voeg dan de zoete aardappel, rode ui en snijboontjes toe. Wok 1 minuut op hoog vuur.
  4. Voeg nu de Conimex Thaise Massaman Curry Paste toe met 20 ml water. Roer goed door, blijft het heel erg dik? Voeg dan wat extra water toe! Laat staan op laag vuur.
  5. Meng de speltbloem samen met het ei, 250 ml water en een snuf zout in de keukenmachine of met de mixer.
  6. Verwarm een halve lepel koksolie in de koekenpan en bak hier de speltwraps rustig om en om. Leg ze apart op een bord.
  7. Snijd de verse bieslook helemaal fijn en meng dit met de kokosyoghurt.
  8.  Vul de speltwrap/pannenkoek met het curry mengsel, rol op en serveer samen met de kokosdip.

TIP: maak de curry extra romig door room toe te voegen i.p.v water!

Waarom curry?

Smaak maakt een gerecht. Zo heeft Conimex een aantal verschillende smaken om je gerecht op geheel eigen wijze op smaak te brengen. Thaise Groene Curry Paste, Thaise Rode Curry Paste, Thaise Massaman Curry Paste,  Indonesische Groenten Curry Paste en Singaporese Laksa Curry Paste. Allemaal kruidige curry’s die je bij verschillende gerechten makkelijk kunt toevoegen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische groene curry met zilvervliesrijst? Of geef jouw curry net een andere twist door bijvoorbeeld kokosmelk toe te voegen. Of voeg de curry paste toe aan jouw maaltijdsoep. Je kunt naar hartenlust variëren met deze smaken.

curry

Liefs,
Charlie

P.S.: Dit is een gesponsorde blog. Ik ben onwijs enthousiast aan de gang gegaan met deze uitdaging van Conimex en ik kan mij voorstellen dat je je afvraagt wat een gesponsorde blog inhoudt. Ik schreef er al eerder over: “bloggen en geld verdienen“.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

4 × vijf =