Curry wraps met kip en frisse dip - Charlie's Kitchen

Curry wraps met kip en frisse dip

Vandaag deel ik een van mijn favoriete recepten van dit moment: curry wraps met kip en frisse dip. De curry geeft een authentieke smaak die wordt verzacht door de frisse kokosdip. Deze wraps zijn makkelijk te maken, voedzaam en ontzettend lekker!

Echte smaak maakt het verschil

Zelf een wrap/pannenkoek maken is helemaal niet zo moeilijk en persoonlijk vind ik het ook nog eens veel lekkerder. Door deze kruidige wraps te vullen met lekker veel groenten zoals zoete aardappel en snijboontjes, weet ik zeker dat ik genoeg vitaminen binnen krijg! Dat is natuurlijk erg belangrijk, maar de smaak van je gerecht is minstens net zo belangrijk. Maar hoe maak je jouw gerechten nu echt op smaak?

Conimex daagde mij uit om met de Thaise Massaman Curry Paste een inspirerend gerecht te maken. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, want deze staat wekelijks bij mij op het menu. Ik ben namelijk gek op de curry’s van Conimex. Doordat zij de beste ingrediënten gebruiken geeft het die echte kruidige smaak uit Azië aan deze wraps met kip.

Curry wraps met kip en frisse dip

Benodigdhedenkoekenpan, mixer of keukenmachine, wokpan, bakje

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 125 gram speltbloem
 • 1 ei
 • 250 ml water
 • 1 snuf zout
 • 300 gram kipblokjes
 • 1 grote zoete aardappel
 • 150 gram snijboontjes
 • 1 rode ui
 • 1 pakje Thaise Massaman Curry Paste
 • 100 gram kokosyoghurt
 • 1 handje verse bieslook
 • 20-30 ml water
 • 1 el kokosolie
 1. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in ongeveer 10 minuten beetgaar.
 2. Snijd de rode ui in halve ringen.
 3. Zet de wok op het vuur en doe hierin een halve el kokosolie. Bak de kipblokjes ongeveer 3 minuten en voeg dan de zoete aardappel, rode ui en snijboontjes toe. Wok 1 minuut op hoog vuur.
 4. Voeg nu de Conimex Thaise Massaman Curry Paste toe met 20 ml water. Roer goed door, blijft het heel erg dik? Voeg dan wat extra water toe! Laat staan op laag vuur.
 5. Meng de speltbloem samen met het ei, 250 ml water en een snuf zout in de keukenmachine of met de mixer.
 6. Verwarm een halve lepel koksolie in de koekenpan en bak hier de speltwraps rustig om en om. Leg ze apart op een bord.
 7. Snijd de verse bieslook helemaal fijn en meng dit met de kokosyoghurt.
 8.  Vul de speltwrap/pannenkoek met het curry mengsel, rol op en serveer samen met de kokosdip.

TIP: maak de curry extra romig door room toe te voegen i.p.v water!

Waarom curry?

Smaak maakt een gerecht. Zo heeft Conimex een aantal verschillende smaken om je gerecht op geheel eigen wijze op smaak te brengen. Thaise Groene Curry Paste, Thaise Rode Curry Paste, Thaise Massaman Curry Paste,  Indonesische Groenten Curry Paste en Singaporese Laksa Curry Paste. Allemaal kruidige curry’s die je bij verschillende gerechten makkelijk kunt toevoegen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische groene curry met zilvervliesrijst? Of geef jouw curry net een andere twist door bijvoorbeeld kokosmelk toe te voegen. Of voeg de curry paste toe aan jouw maaltijdsoep. Je kunt naar hartenlust variëren met deze smaken.

curry

Liefs,
Charlie

P.S.: Dit is een gesponsorde blog. Ik ben onwijs enthousiast aan de gang gegaan met deze uitdaging van Conimex en ik kan mij voorstellen dat je je afvraagt wat een gesponsorde blog inhoudt. Ik schreef er al eerder over: “bloggen en geld verdienen“.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches