Je kunt geen foodblog openen of je ziet ze: courgetti. Een ‘spaghetti’ van dunne sliertjes rauwe of kort gekookte courgette, ook wel zucchetti (van zucchine, het Italiaanse woord voor courgette) genoemd. Het is dé trend van dit moment en momenteel een van mijn favoriete avondmaaltjes!

Allereerst moet je een courgette in mooie dunne slierten krijgen, liefst zo lang mogelijk, om het effect van echte spaghetti te krijgen. Een ideale tool daarvoor is de Spirelli, inmiddels bij de meeste kookwinkels (en overal online) te koop voor een paar tientjes.
Als je geen Spirelli hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en vervolgens de lange plakken verticaal in dunne repen snijden.

Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)

* 400 gram tomaten blokjes uit blik (zonder toevoegingen)
* 1 blikje tomatenpuree
* Zout, peper en Italiaanse kruiden
* 1 rood uitje
* 250 gram biologische gehaktballetjes (Ik heb ze van AH)
* Verse basilicum
* 2 courgettes
* Teentje knoflook

1) Snijd de courgette in dunne lange reepjes met een spiralizer of als je dat niet hebt gewoon met een kaasschaaf.

2) Snijd de rode ui in snippers en pers hierbij de knoflook.

3) Pak een grote pan en fruit het uitje en de knoflook kort aan en voeg de gehaktballen toe.

4) Voeg de tomaten, basilicum en Italiaanse kruiden toe bij de gehaktballetjes. Breng zachtjes aan de kook en laat op laag vuur wat indikken.

5) Wok in een andere pan de courgette heel kort en serveer dan samen met de tomatensaus.

6) Maak af met wat gesneden basilicum of stiekem een klein beetje geraspte kaas!

Liefs,
Charlie’s Kitchen