Wie kent die goddelijke Cookie Dough balletjes van Ben & Jerry’s niet? Christa dook de keuken in om een gezondere snackvariant te maken met een kokostwist. Ik waarschuw jullie, je kunt niet stoppen met eten!

Eiwit

Voor deze lekkere snack gebruik ik eiwit-poeder en wel een plantaardige, gemaakt van hoogwaardige erwten-eiwitten. Goed voor herstel en spieropbouw, heeft een compleet aminozuurprofiel, vrij van lactose en ik vind een heerlijke zachte smaak.

Cookie Dough balletjes

Cookie Dough balletjes met kokostwist

Wat heb je nodig:
(voor 20 balletjes)

  • 100 gram kokosmeel (amandelmeel kan ook)
  • 3 scoops proteïne vanille (Orangefit)
  • 275 ml kokosmelk (pak). Afhankelijk van welk meel je neemt, bij amandelmeel minder melk gebruiken
  • 2 el notenpasta
  • 2 el tahin
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • sap van 1/2 citroen
  • snuf zout
  • 40 gram pecannoten
  • 25 gram rozijnen
  • 75 gram pure chocolade
  1. Hak de chocolade fijn en doe alle ingrediënten in de keukenmachine, draai net zolang tot alles goed gemengd is.
  2. Draai er balletjes van en bewaar ze in de koelkast.

Liefs,
Charlie & Christa

P.S.: Als je dan toch lekker bezig bent, had je deze oranje-balletjes al geprobeerd? (klik hier)