Chocoladecake met caramel en zeezout - Charlie's Kitchen

Chocoladecake met caramel en zeezout

Als je een dag hebt waarop je gruwelijk wilt zondigen met chocola dan hebben wij het perfecte recept voor je: chocoladecake met caramel en zeezout.

Bijna veertig Amsterdamse restaurants verzamelden hun recepten in The Amsterdam Cookbook (klik hier voor kookboekenoverzicht). Bijzonder lekker en leuk, van lekker decadent tot lekker simpel.

Badass genieten!

Iedereen wil wel eens badass genieten, dus heb jij een verjaardag of wil je gewoon een avond met vriendinnen intens genieten? Geloof me, dit is hem hoor. Je likt je vingers af en scoort punten bij je gasten!

chocoladecake met caramel en zeezout

Chocoladecake met caramel en zeezout

Wat heb je nodig:
(voor de cake)

  • 100 gram Tony’s Chocolonely Puur
  • 100 gram Tony’s Chocolonely Caramel & Sea Salt
  • 180 gram ongezouten boter
  • 100 gram suiker
  • 6 eieren
  • 3 eetlepel bloem

Topping:

  • 100 gram suiker
  • 50 ml water
  • 40 gram ongezouten boter
  • 50 ml slagroom
  • 1 theelepel zeezout
  1. Laat de oven op 180 graden voorverwarmen. Zorg dat het blik voor de brownie goed ingevet is met bijvoorbeeld boter.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain marie. Als alles gesmolten is, haal je de kom van het vuur en voeg je de suiker toe. Roer goed door. Mix daarna één voor één de eieren door het beslag. Roer vervolgens de bloem door het beslag. Giet het beslag in het blik en bak ongeveer 20 minuten. Laat de cake afkoelen.
  3. Gooi de suiker en water in een steelpan met dikke bodem. Laat de mix op laag vuur koken tot het een bruine caramel kleur heeft. Wat je ook doet: niet roeren. Zodra het de juiste kleur heeft, voeg je de boter toe. Nu ga je mixen. Voeg daarna de zout en de slagroom toe. Dit gaat bubbelen. Geen zorgen, dat hoort.
  4. Haal de topping van het vuur en giet over de afgekoelde cake. Als je van een dikkere caramel houdt, moet je hem even laten staan.
  5. Sprenkel nog wat zout over de topping, maak af met stukjes Tony’s. Dive in en geniet!

The Amsterdam Cookbook / Meze Publishing / ISBN 9781910863398 / Prijs: 19,95

Liefs,

Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches