Als je een dag hebt waarop je gruwelijk wilt zondigen met chocola dan hebben wij het perfecte recept voor je: chocoladecake met caramel en zeezout.

Bijna veertig Amsterdamse restaurants verzamelden hun recepten in The Amsterdam Cookbook (klik hier voor kookboekenoverzicht). Bijzonder lekker en leuk, van lekker decadent tot lekker simpel.

Badass genieten!

Iedereen wil wel eens badass genieten, dus heb jij een verjaardag of wil je gewoon een avond met vriendinnen intens genieten? Geloof me, dit is hem hoor. Je likt je vingers af en scoort punten bij je gasten!

chocoladecake met caramel en zeezout

Chocoladecake met caramel en zeezout

Wat heb je nodig:
(voor de cake)

  • 100 gram Tony’s Chocolonely Puur
  • 100 gram Tony’s Chocolonely Caramel & Sea Salt
  • 180 gram ongezouten boter
  • 100 gram suiker
  • 6 eieren
  • 3 eetlepel bloem

Topping:

  • 100 gram suiker
  • 50 ml water
  • 40 gram ongezouten boter
  • 50 ml slagroom
  • 1 theelepel zeezout
  1. Laat de oven op 180 graden voorverwarmen. Zorg dat het blik voor de brownie goed ingevet is met bijvoorbeeld boter.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain marie. Als alles gesmolten is, haal je de kom van het vuur en voeg je de suiker toe. Roer goed door. Mix daarna één voor één de eieren door het beslag. Roer vervolgens de bloem door het beslag. Giet het beslag in het blik en bak ongeveer 20 minuten. Laat de cake afkoelen.
  3. Gooi de suiker en water in een steelpan met dikke bodem. Laat de mix op laag vuur koken tot het een bruine caramel kleur heeft. Wat je ook doet: niet roeren. Zodra het de juiste kleur heeft, voeg je de boter toe. Nu ga je mixen. Voeg daarna de zout en de slagroom toe. Dit gaat bubbelen. Geen zorgen, dat hoort.
  4. Haal de topping van het vuur en giet over de afgekoelde cake. Als je van een dikkere caramel houdt, moet je hem even laten staan.
  5. Sprenkel nog wat zout over de topping, maak af met stukjes Tony’s. Dive in en geniet!

The Amsterdam Cookbook / Meze Publishing / ISBN 9781910863398 / Prijs: 19,95

Liefs,

Charlie’s Kitchen