Ik kan het zelf ook bijna niet geloven, maar deze chocolade havermouttaart is super gezond. Boordevol voedingsstoffen die ons een energieke dag geven.

Wie wil er nu niet ontbijten met taart?

chocolade havermouttaart

Havermout, ik kan gewoon niet zonder. Ik schreef er laatst een blog over, waarom ik vind dat je havermout gewoon vaker moet eten. Lees je mee?

Maar ook gebruikte ik in dit recept een schep “eiwitten” van Orangefit, net even dat beetje extra wat ik kan gebruiken bij het vele sporten.

chocolade havermouttaart

Ik hoop dat ik jullie met de foto’s al een beetje nieuwsgierig heb gemaakt. Ik probeer gevarieerd te eten, maar daarbij is gemak zeker belangrijk. Maak deze taart en je hebt voor 8 dagen ontbijt, wel natuurlijk in stukjes invriezen!

Elke dag (chocolade)taart

Wat heb je nodig:
(een ronde vorm 19 cm)

  • 150 gram havermout
  • 50 gram chocolade eiwitpoeder van Orangefit (wil je dit niet, neem dan speltmeel)
  • 500 ml amandelmelk
  • 6 el ongebrande cacaopoeder
  • 3 el aguave siroop of 5 druppels stevia
  • 100 gram pecannoten
  • 1 reep pure 75% chocolade (vegan)
  • kokosvet
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, eiwitpoeder, cacaopoeder, amandelmelk en stevia in een kom en meng dit goed door elkaar.
  3. Smeer de taartvorm goed in met kokosvet, giet daarna het mengsel in de vorm.
  4. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar!
  5. Laat de taart goed afkoelen en beleg met de pecannoten.
  6. Laat de chocolade smelten, doe de gesmolten chocolade in een smalle spuitzak en bedek de taart met een laagje chocola.
  7. Zet even in de koelkast om op te stijven.
  8. Heb je geen smalle spuitzak? Gebruik dan gewoon een lepel!

Liefs,
Charlie’s Kitchen