Als je naar deze foto en de titel kijkt dan heb je vast niet door dat ik deze overheerlijke cake heb gemaakt met “verstopte” groenten. Die je absoluut niet terug proeft want het is een en al chocolade heaven!

Wat heb je nodig:
(ik heb een cakevorm van 23 cm gebruikt)

  • 2 courgettes
  • 2 eieren
  • 8 verse dadels
  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 100 ml water
  • 5 eetlepels cacao poeder
  • 3 el honing (let op: hou je van zoet, gebruik dan extra veel!)
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout

Optioneel: stukjes 80% chocolade (lekker!)

chocolade cake

  1. Warm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze 15 minuten weken in 100 ml warm water.
  3. Doe de dadels en water in de blender
  4. Meng in de blender de 2 courgettes, 2 eieren, dadels en water.
  5. Pak een grote kom en doe hierin alle droge ingrediënten.
  6. Voeg alles samen en meng met een mixer.
  7. Roer nu met een spatel de honing en eventueel de chocolade stukjes erdoorheen.
  8. Bak de cake 45 minuten, let op of die niet verbrand aan de bovenkant!

Liefs,
Charlie’s Kitchen