Charlie’s Chai Crunch is een recept dat al lang geleden thuis ontstaan is toen ik mijn vader elke dag scheppen gesuikerde muesli’s weg zag werken. Ik wilde het zelf proberen te maken, kijken hoe je smaken kunt creëren die net zo lekker zijn maar veel gezonder! Lekker ‘s ochtends ontbijten met een bakje magere kwark of yoghurt, vers fruit en wat verse crunch. Geloof me, dat wil je en niet alleen omdat je huis mega lekker ruikt naar het bakken van de crunch.

Hebben jullie wel eens Chai kruiden gebruikt? Deze kruidenmix uit India bestaat uit kaneel, gember, cardamom, peper, kruidnagel en een heleboel liefde.

crunch

Charlie’s Chai Crunch

Wat heb je nodig:
(voor 10 à 14 porties)

  • 400 gram havervlokken
  • 350 gram ongebrande notenmix
  • 1 el kokosvet
  • 3 el honing
  • 1 el chai kruiden (voor extra smaak 2)

crunch

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Beleg een bakplaat met bakpapier en zet deze klaar buiten de oven.
  3. Pak een grote mengkom en voeg hier de havervlokken, chai kruiden en noten samen.
  4. Laat het kokosvet smelten in een pannetje of in de magnetron en doe dit in de mengkom.
  5. Hussel alles goed door elkaar en voeg nu ook de honing toe.
  6. Maak er een plakkerige massa van, voeg eventueel wat extra honing toe.
  7. Beleg de bakplaat het het mengsel, druk goed plat en tegen elkaar aan zodat het blijft plakken.
  8. Bak de crunch 10-15 minuten. Houd het goed in de gaten soms gaat het snel!
  9. Laat de crunch goed afkoelen en breek daarna in stukjes.
  10. Het kan in een afsloten pot en op kamertemperatuur 12 dagen bewaard worden.

crunch

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: vergeten jullie mij niet te taggen op social media? Ben reuze benieuwd naar jullie creaties!