Alle pindakaasliefhebbers, maak je borst maar nat. Ik heb een heerlijke recept voor jullie klaarstaan, een notenpasta met kokostwist. Want wie is er nu niet dol op cashewnoten? Deze zachte cashewpasta met kokos is ideaal voor op een broodje of als toevoeging bij bakrecepten. Durf jij het aan?
Nutty nut
Ik wil even inhaken op de noten, want noten zijn ontzettend gezond. Rijk aan vezels, eiwitten en andere mineralen. Pas wel op, deze kanjers bevatten wel veel calorieën. Dus onthoud gewoon: eet vooral noten, maar alles met mate!
Zachte cashewpasta met kokos
Wat heb je nodig:
(voor 1 potje voor ongeveer 20 boterhammen)
- 100 gram kokoschips (geen kokosrasp)
- 200 gram rauwe cashewnoten
- 1 tl vanillepoeder (ongezoet)
- Flinke snuf zeezout
- Verwarm de oven voor op 175 graden;
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, spreid hier de cashewnoten over uit en bak deze 5 minuten in het midden van de oven;
- Voeg na 5 minuten de kokoschips toe en bak ook deze 5 minuten. Hou het goed in de gaten het mag niet aanbranden!
- Doe de afgekoelde noten, kokoschips, vanille en zeezout in de keukenmachine en laat tussen de 5 en 10 minuten draaien.
Liefs,
Charlie en Christa (wie is Christa)
P.S.: Wie is er dol op cookie doagh? Deze balletjes wil je niet missen! (Klik hier)