Toen ik jullie op social media vroeg of jullie het recept wilden hebben van deze carrot cake balletjes, werden jullie wel heel erg enthousiast. Een recept dat ik ooit online op een andere site heb gevonden en dat nu mega populair is bij ongeveer alle foodbloggers. Ik had dan ook niet verwacht dat jullie het recept nog niet wisten van deze carrotcake balletjes.

Maar hoe lekker en veilig kun je snacken! Deze balletjes zijn namelijk laag in calorieën, heerlijk zoet en er zitten worteltjes in verstopt. Ja, echt waar!

Dus niet schuldig voelen na het snacken hoor!


Carrot cake balletjes

Benodigdheden: keukenmachine

Wat heb je nodig:
(Voor ongeveer 25 balletjes)

 • 8 verse dadels (dus niet gedroogd)
 • 100 gram havermout
 • 100 gram wortel
 • 50 gram rozijnen (donker)
 • 1 tl vanillepoeder (ongezoet/zwart)
 • 1 tl koekkruiden
 • 50 gram geraspte kokos
 1. Ontpit de dadels en doe deze in de keukenmachine samen met havermout, wortel (in stukjes gesneden), rozijnen, vanillepoeder en koekkruiden.
 2. Heb je geen keukenmachine? Ontpit de dadels en snijd ze in hele fijne stukjes en rasp de wortel.
 3. Als je de keukenmachine hebt gebruikt, doe je de kokos in een kommetje, maak je je handen vochtig en rol je balletjes van het mengel. Haal ze door de kokos heen en leg ze op een bord.
 4. Geen keuken machine? Doe de gesneden dadels, geraspte wortel samen met de andere ingredienten, behalve de kokos, in een mengkom. Kneed hier een stevig mengel van. Rol nu met vochtige handen tot balletjes, rol ze door de kokos en leg ze op een bord.
 5. Ze ze een uurtje in de koelkast. Ze blijven tot 3 dagen goed in de koelkast, de rest kun je invriezen. Lekker handig om mee te nemen naar je werk.

Gevaar voor overeten!

Zo lekker zijn ze namelijk, en uiteindelijk gaat elk pondje door het mondje. Maar echt, 3 balletjes bij de koffie of thee. Believe me, je wilt niet anders meer!

Carrot cake balletjes

Liefs,
Charlie

P.S.: Ook zo’n carrotcake fan? Heb je deze carrot cake bars al eens gemaakt?