Mijn vriend werkt keihard om aan te komen, ja jullie lezen het goed! De meeste die willen afvallen maar er zijn ook mensen die willen aankomen. En gek genoeg is dat niet voor iedereen zo makkelijk, laten we mijn vriend als voorbeeld nemen. Hij wilde op een gezonde manier aankomen, spieren en niet veel vet zodat je die spieren ook nog eens kan zien. Zo neemt hij elke dag een warme prak mee naar het werk voor tussen de middag om genoeg binnen te krijgen, naast mijn lekkere baksels natuurlijk! Hij is doller op rijst dat ik dus vaak zijn dit gerechten met rijst want ik heb mijn eigen prakkie mee naar het werk. Ik hou meer van licht, veel en vega! Dit gerecht me bruine rijst is heerlijke van smaak, snel klaar en boordevol eiwitten om die spieren eens goed te onderhouden! Kip is natuurlijk altijd goed, laag in vet en veel eiwitten en de kip maak je gewoon zelf lekker op smaak met kruiden. Wel haal ik altijd biologische kip! Nemen jullie zelf je eten mee naar het werk? Zijn er meer mensen die problemen hebben met aankomen op een gezonde manier?

kip

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 150 gram bruine rijst
 • 300 gram biologische kip
 • 1 zakje chinese wokgroenten (ja, ik was lui!)
 • 2 el chili saus
 • 1 tl rode curry kruiden
 • 1 klein handje koriander
 • 1 teen knoflook
 • 1 a 2 cm gember

kip

 1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
 2. Snijd de kip in blokjes, meng met 1 el olijfolie en de kruiden.
 3. Snijd de knoflook en gember fijn en bak deze kort in een wokpan.
 4. Voeg de kip toe en na een aantal minuten ook het zakje groenten.
 5. Sluit af met de chili saus en koriander, roer goed door!

Zoek je andere lekkere kruiden? Probeer dan eens Mina!

Liefs,
Charlie’s Kitchen