Nu hoor ik je denken, brownie ijscake? Yes, helemaal goed en ook weer niet. Deze cake is namelijk niet koud maar wel gemaakt met ijs! Dat ik dit niet eerder bedacht heb, briljant al zeg ik het zelf! Een keer wat anders als zo’n gezonde cake ook ik heb wel eens zin in een ongezonde echte chocolade kleffe taart. Ik had geen zin om uren in de keuken te staan, wel 10 ingrediënten te kopen en dan thuis uit te puzzelen laag op laag hoor die het beste zou worden. Nee, gewoon even een simpel een ontzettend lekkere brownie ijscake. Een cake met maar liefst 3 ingrediënten, even mengen, mixen en huppa de over in. I LOVE IT!

Brownie ijscake

 

Soms heb je iets liggen en denk je; hier moet ik wat mee! Zo keek ik in mijn vriezer om wat te snacken, zoals jullie weten ligt deze altijd vol met healthy snacks en toen zag ik een pot ijs staan. WOEIIIII, ik heb zin in brownie maar ijs is wel koud nu.. (regenachtige bah storm dag)! Zo is deze, warme brownie ijscake ontstaan, lees maar snel mee voor het recept dan ga je hem begrijpen 😀

Brownie ijscake

Wat heb je nodig:
(voor 1 cake)

  • 1 bak a 500 ml brownie ijs
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 reep pure chocolade
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat het ijs zacht worden in een kom. Let op, het moet zacht zijn niet helemaal ontdooid.
  3. Snijd de chocolade in grove stukken.
  4. Mix het ijs met het zelfrijzend bakmeel.
  5. Spatel de chocolade stukken erdoorheen.
  6. Bak de cake 40 a 45 minuten in de oven.

Brownie ijscake

Sorry, nog niet genoeg gezien? Wacht ik heb nog een foto…

brownie ijscake

Ik pest jullie, maar jullie zien het dit recept is super easy en OH ZO LEKKER. Gewoon doen, gewoon maken en lekker smullen!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Twijfel je? Kijk dan eens hier, deze Nutella brownie is zeker het proberen waard!