De meeste mensen denken dat ik alleen salades eet tussen de middag, maar dat is zeker niet waar. Gisteren at ik bijvoorbeeld dit heerlijke broodje zoete kip! Een beste hap, zodat ik genoeg energie had om de dag door te knallen.

Omdat ik veel thuis werk beslis ik vaak lastminute wat ik eet. De supermarkt is om de hoek, dus ik doe lekker elke dag mijn boodschappen. Even er uit is gewoon lekker, maar ik heb ook geen problemen met het mealpreppen in hele drukke periodes. Soms kan het niet anders of heb je gewoon geen zin om elke dag te koken.

broodje zoete kip

Broodje zoete kip

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 1 broodje naar keuze
 • 100 gram kiphaasjes
 • 1 el wasabi mayonaise
 • 2 el honing
 • 1 handje gemengde kiemen
 • 1 hand sla naar keuze
 • smokey honey kruiden (of knoflook, zout, rode paprika, chili en koriander kruiden zelf mengen), ongeveer 1 el
 1. Meng de kip met de honing en kruiden en marineer dit een half uur in een afgesloten bakje in de koelkast.
 2. Snijd het broodje doormidden en smeer beide kanten in met de wasabi mayonaise.
 3. Is de sla al gewassen? Zo niet, wdoe dat dan alsnog even!
 4. Bak de kip in een pan tot dat deze gaar is. (ik gebruikte zelf overigens mijn airfryer hiervoor)
 5. Beleg je broodje met de sla, kip en kiemen.

broodje zoete kip

Dit is toch gewoon een supertop broodje? Vergeet mij niet te taggen op social media, ik ben reuze benieuwd hoe lekker jullie het broodje vinden!

Zijn er recepten die jullie nog graag voorbij zien komen? En dat hoeft geen broodje of salade te zijn! Jullie mogen roepen en ik kijk wat ik er mee kan.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: op zoek naar een andere lekker lunch? Heb je dit broodje met homemade kipsalade al geprobeerd? (klik hier voor het recept)