Het begon niet bont en blauw… Het begon allemaal ontzettend gezellig in Leeuwarden met Marleen en nog een aantal andere bloggers. We waren uitgenodigd bij Hotel Post Plaza om kennis te maken met hun gerenoveerde kamers en een culinair hoogstandje in het Grand café. Post Plaza

Het 4 sterren Post-Plaza Hotel & Grand Café ligt in het hart van de stad Leeuwarden. Gelegen in het oude Postkantoor, omringd kleine straatjes, grachten en het winkelgebied. Super locatie om de hoofdstad van Fryslân te bezoeken en ontdekken! Post-Plaza ligt op de Tweebaksmarkt, de bestuurlijke straat van Leeuwarden. Deze straat ligt 1 straat achter de bruisende binnenstad, je geniet van alle rust maar dit toch in hartje binnenstad. Het hotel heeft maar liefs 82 kamers gelegen in het naastgelegen oude postkantoor van Leeuwarden. Je snapt het al daar komt de naam vandaan! Een fantastisch historisch gebouw uit 1902 welke de sfeer ademt van vroeger.

Post Plaza

Het kloppende hart van het nieuwe hotel is het Grand Café, een unieke en stoere locatie waar locals, nationale en internationale hotelgasten samenkomen. Waar je tot rust kan komen na een dag hard werken, waar je kan bijpraten met vriendinnen, waar je met je zakenpartner contracten kan doorspreken; kortom een plek voor iedereen. Wij hadden het genoegen om hier heerlijk te dineren, we zijn zo in de watten gelegd! Van allemaal kleine voorgerechtjes, een tournedo tot een kaasplankje en heel veel lekkere wijntjes.

Het schijnt dat ik van wijn ontzettend veel inspiratie krijg om selfies te maken, helemaal in zo’n super gave trendy badkamer!

Post Plaza

Na een fantastische overnachting, een heerlijk ontbijt en een goeie bak koffie besloten wij nog even Leeuwarden in te gaan. SHOPPEN! Jeetje, wat deed dit mij allemaal goed. Gewoon even ontspannend, fun en iets voor mij zelf doen. Of moet ik zeggen kopen…. Ik denk dat de winkels in Leeuwarden ontzettend blij waren met Charlie hihi.

Rond de middag reden Marleen en ik terug richting Muiden waar wij deze avond een masterclass zouden krijgen van Peter Lute. Met 20 andere bloggers mochten wij 80 alleenstaande moeder van de voedselbank een geweldige kerstavond bezorgen. Toen ik dan ook een uitnodiging kreeg voor dit geweldige event twijfelde ik geen moment, iedereen verdiend het om te genieten van kerst op welke manier dan ook.

Ik was helemaal in mijn element, hallo Peter Lute… DIT IS ZO GAAF!

Samen met deze TOPPER!

Ik werk al jaren in de horeca en mijn passie ligt bij eten maar ook wil ik anderen mensen het plezier brengen van lekker eten. Alles was mogelijk deze avond, ik liep overal te helpen en was meer dan enthousiast. De 80 dames stonden al klaar en de spanning begon wel te komen. We gaan nu de voorgerechten serveren zegt de chef, wie helpt hier, wie doet dat enzovoort. Ik stond meteen vooraan om de hete plaat met gamba spring rolls die nog op de bordjes moesten gezet worden mee te nemen, ik liep naar de prachtige bordjes die zo mooi waren opgemaakt voor al die powervrouwen die hongerig zaten te wachten…

Bont en Blauw

Had iemand midden in de keuken een krat met vieze borden laten staan. Ik liep met een gigantische plaat in mijn handen dus uiteraard zag ik deze niet. Ik riep alleen HEET, pas op ik kom er langs met een hete plaat. Ik struikel, probeer mezelf te herpakken maar te laat ik vlieg regelrecht op de bordjes af met die plaat! NEEEEEEEEE, niet de voorgerechten… ik probeer nog in mijn val een draai te maken. En met succes want ik vlieg onder balie in plaats van erop, wel geheel ongelukkig op mijn enkel, heup en met een hete plaat op mijn oog. BOEM, daar lag Charlie en iedereen in de hele zaal was stil…

Gaat het…?

Heb je pijn…?

Gaat prima, staan de voorgerechten nog vraag ik? Voorgerechten? Doe even normaal Charlie! Je bloed als een gek… Ah joh valt best mee en ik wil meteen opstaan, helaas dat ging even iets minder. Ik zie in mijn ooghoek een soort bult ontstaan, bloed loopt over mijn wang en mijn heup bonkt als een gek. Dit ga je toch serieus niet menen he? Mijn super gave dag in de keuken van Lute en ik lig daar languit… Eigenlijk wilde ik keiharde janken, niet huilen nee gewoon janken maarja daar hebben we allemaal niks aan en ik dacht niemand krijg mij hier weg hoor ik ga gewoon door. Geen discussie over mogelijk!

Bont en Blauw

Altijd blijven lachen ook al heb een een dik oog en voelt je heup alsof er iemand is overheen gereden. Ik knalde er 2 paracetamol in en was al vrij snel weer op de vloer te vinden. Zo leuk, al die mensen die zeggen het is zo lekker is en dat ze nog nooit zo’n fantastische avond hebben gehad! Maar na een uurtje voelde ik me toch iets minder, misselijk en vooral ontzettend moe. Potverdikkie wat was ik aan het balen, gelukkig was mijn zusje zo lief om mij te komen halen en zat vriendlief op mij te wachten thuis. Na een zwaar dramatische huilbui en de nodige chocola ben ik mijn bedje in gedoken.

Bont en Blauw

Ja en dan word je zo wakker, alsof iemand mij in elkaar heeft geslagen haha. |Dik oog, blauw oog en een dikke rode wang. SEXY! Ik zal de foto van mijn bil, heup en zij jullie besparen wel  kan ik vertellen dat paars hier de hoofdrol speelt. Jeetje wat een avond, heb ik weer! Maar ondanks alles heb ik zo onwijs genoten en vind ik het TE GEK dat de Lidl dit heeft mogelijk gemaakt. En wie weet kan ik nog eens een masterclass volgen….

Bont en Blauw

 

Liefs,
Charlie