Vorig jaar na de Mudmasters was ik uitgehongerd en kwam ik terecht bij een wegrestaurant die mij een bonenschotel met zoete aardappel serveerde. Tot de dag van vandaag denk ik nog steeds aan dit geweldig lekkere spicy gerecht! Zo moeilijk kon het toch niet zijn om dit zelf te maken? Heerlijk languit op de bank, bord op schoot en een marathon Netflix. Ik doe het te weinig maar dit was echt even enorm genieten. De laatste tijd eet ik veel meer peulvruchten/bonen dan vlees, ik voel mij hier gewoon ontzettend goed bij. Mijn buik is minder opgezet, ik heb een betere stoelgang, ik hou rekening met het milieu, de dieren en mijn huid is mooier. Je kan zoveel met bonen en ik hoop jullie de komende tijd te laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn. En vooral natuurlijk dat het mega lekker is.

bonenschotel

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 2 zoete aardappels
 • 2 handen naturel ovenbaked Tortilla chips
 • 1 avocado
 • 3 el crème fraîche light
 • 200 gram kidney bonen
 • 1 blik tomatensaus
 • 2 el mais
 • 1 tl paprika kruiden
 • 1 snufje zout
 • 1 snufje peper
 • 1 snufje kerrie poeder
 1. Was de kidneybonen goed af en meng deze in een kom met de mais, tomatensaus en kruiden.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd de aardappels in blokjes en doe ze voor 30 minuten in de oven. Ikzelf heb een airfryer, gaat een stuk sneller!
 3. Meng de avocado, peper, zout en crème fraîche samen tot een dip.
 4. Schep alles op een bord en ga eens heel snel genieten van deze bonenschotel :D!

bonenschotel

Liefs,
Charlie’s Kitchen