Deze bloemkoolrijst met kip is een heerlijke low carb maaltijd! Hebben jullie wel eens bloemkoolrijst gegeten? Een hele makkelijke manier om rijst af en toe op een bewuste manier te vervangen door groente.

Zo krijg je net dat beetje extra binnen!

Ik ontdekte deze manier van bloemkool gebruiken via Lisa. Bloemkool kun je namelijk koken, maar dan wordt het papperig en dat vind ik dus helemaal niet lekker. Geroosterde bloemkool uit de oven is ook lekker, maar de bloemkool even kort wokken is toch wel een top manier om het extra lekker te maken.

Spice it up

Door de juiste kruiden te gebruiken wordt bloemkoolrijst nog beter van smaak. Bloemkoolrijst maken is trouwens ontzettend simpel. Als vervanging van rijst bij een wokgerecht, door de curry of als bijgerecht. En vergeet niet, voor de kids is dit een ideale manier om extra groente binnen te krijgen. Want eerlijk is eerlijk, niemand werd vroeger blij van een stronk bloemkool op zijn bord toch?

bloemkool rijst

Bloemkoolrijst met kip, boontjes en kokos

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 300 gram kipblokjes
  • 1 grote bloemkool
  • 1 el geraspte kokos
  • 1/3 verse ananas of een klein blikje ananas
  • 3 takjes verse koriander
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram boontjes
  • 1 blik kokosmelk light
  • peper en zout
  1. Doe de bloemkool in de keukenmachine en maal deze fijn tot “rijstkorrels”. Heb je geen keukenmachine? Wist je dat ze bij AH bij de afdeling groente verse bloemkoolrijst hebben staan? Super handig!
  2. Snijd de gember, knoflook en rode ui fijn.
  3. Zet een wokpan op het vuur en bak hierin kort de gember, knoflook en ui.
  4. Maak ondertussen de boontjes schoon en kook deze eventueel even kort als je van zachte boontjes houdt.
  5. Voeg de kip en de boontjes toe. Goed wokken en voeg dan de kruiden toe. Laat even staan op laag vuur.
  6. Voeg na enkele minuten de kokosmelk toe, roer goed door, maak op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de ananas toe, roer nogmaals door.
  7. Wok in een andere pan de bloemkoolrijst even kort, schep op en leg daar het kipmengsel op.
  8. Maak het gerecht tenslotte af door wat koriander en kokos eroverheen te strooien.

Is het geen plaatje?

bloemkool rijst

Echt proberen, dit is ontzettend makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker!

Liefs,
Charlie’s Kitchen