Cake met banaan en blauwe bessen - Charlie's Kitchen

Cake met banaan en blauwe bessen

Blauwe bes cake

Bijna weekend lieve mensen en dat betekent weer lekker bakken. Een tussendoortje waar je naar uit kan kijken, iets dat je weg houdt van de “minder” gezonde dingen! Ik had weer een paar lekkere bruine bananen, heerlijk zoet en perfect om mee te bakken.

Cake met blauwe bessen

Wat heb je nodig:

 • 100 gram havermeel
 • 50 gram amandelmeel
 • 3 eieren
 • 3 grote bruine bananen
 • 2 tl bakpoeder
 • 50 gram (of meer) blauwe bessen
 • 2 el honing
 • 30 gram amandelen (fijn gesneden)

Blauwe bes cake

 1. Meng de bananen en eieren samen tot een glad geheel.
 2. Meng dit mengsel in een bak samen met de haver- , amandelmeel en bakpoeder
 3. Voeg nu de blauwe bessen, amandelen en honing toe en meng alles goed door elkaar.
 4. Bedek de cakevorm (21 cm) met bakpapier en doe hier het mengsel in.
 5. Bak de cake op 175 graden in ongeveer 45 min.

Lieve volgers, ik krijg vaak mailtjes met mijn cake is te zacht of te droog. Elke oven is anders, dus altijd even testen met een sateprikker!

Blauwe bes cake

Laat de cake afkoelen in het blik, bind hem daarna in aluminiumfolie en bewaar hem tot 3 dagen in de koelkast. Ik snijd hem meestal in plakken en vries ze per plak in. Lekker handig!

Liefs,
Charlie´s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

4 reacties op “Cake met banaan en blauwe bessen”

 1. Avatar

  Wat een leuke receptjes op je site!
  Ik vraag me alleen wel vaak af hoeveel kcal erin zitten? Zou je dat bijvoorbeeld voor een cakeplak van bovenstaand recept kunnen aangeven?

  1. Avatar

   Hoi Linda, ik kom zelf op 148 kcal uit per plakje (met de gedachte tien plakken uit de cake te halen). Vind je dat ook een beetje veel dan zou je net zoals ik de amandelen weg kunnen laten (30 gram is toch 172 kcal) Van 3 eieren 2 eieren en 1 eiwit maken en de honing weg te laten (scheelt ook weer 136 kcal) want door de bananen vind ik de cake al zoet genoeg en anders kun je stevia gebruiken! 🙂 Ik ben natuurlijk niet Charlie dus ik weet niet wat haar berekeningen/ bevindingen zijn haha.

   Liefs

 2. Pingback: Bananenbrood, lekker simpel! - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches