Bijna weekend lieve mensen en dat betekent weer lekker bakken. Een tussendoortje waar je naar uit kan kijken, iets dat je weg houdt van de “minder” gezonde dingen! Ik had weer een paar lekkere bruine bananen, heerlijk zoet en perfect om mee te bakken.
Cake met blauwe bessen
Wat heb je nodig:
- 100 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 3 grote bruine bananen
- 2 tl bakpoeder
- 50 gram (of meer) blauwe bessen
- 2 el honing
- 30 gram amandelen (fijn gesneden)
- Meng de bananen en eieren samen tot een glad geheel.
- Meng dit mengsel in een bak samen met de haver- , amandelmeel en bakpoeder
- Voeg nu de blauwe bessen, amandelen en honing toe en meng alles goed door elkaar.
- Bedek de cakevorm (21 cm) met bakpapier en doe hier het mengsel in.
- Bak de cake op 175 graden in ongeveer 45 min.
Lieve volgers, ik krijg vaak mailtjes met mijn cake is te zacht of te droog. Elke oven is anders, dus altijd even testen met een sateprikker!
Laat de cake afkoelen in het blik, bind hem daarna in aluminiumfolie en bewaar hem tot 3 dagen in de koelkast. Ik snijd hem meestal in plakken en vries ze per plak in. Lekker handig!
Liefs,
Charlie´s Kitchen
4 gedachtes op “Cake met banaan en blauwe bessen”
Wat een leuke receptjes op je site!
Ik vraag me alleen wel vaak af hoeveel kcal erin zitten? Zou je dat bijvoorbeeld voor een cakeplak van bovenstaand recept kunnen aangeven?
Hoi Linda, ik kom zelf op 148 kcal uit per plakje (met de gedachte tien plakken uit de cake te halen). Vind je dat ook een beetje veel dan zou je net zoals ik de amandelen weg kunnen laten (30 gram is toch 172 kcal) Van 3 eieren 2 eieren en 1 eiwit maken en de honing weg te laten (scheelt ook weer 136 kcal) want door de bananen vind ik de cake al zoet genoeg en anders kun je stevia gebruiken! 🙂 Ik ben natuurlijk niet Charlie dus ik weet niet wat haar berekeningen/ bevindingen zijn haha.
Liefs
Oh ja, en als je die aanpassingen dus doet is een plakje cake nog maar 112 kcal! 🙂
Pingback: Bananenbrood, lekker simpel! - Charlie's Kitchen