Jullie weten dat ik gek ben op burgers, zo maakt ik laatst deze Linzenburgers maar ik ging ook naar De Burgerij op Amsterdam Centraal.
In het boek van The 50 Days of Green Happiness kwam ik in de tweede week de bietenburgers tegen, dat is eens wat anders! Ik maakte ze net even anders en maakte er een zeer gekleurde bietenburger van met mango en avocado. Durf jij het aan?

Bietenburgers

Wat heb je nodig:
(voor 4 burgers)

  • 250 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 2 kleine rode bietjes (rauw)
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • peper & zout
  • 50-60 gram havermout

Topping: mango reepjes, avocado, veldsla en een speltbolletje!

Bietenburgers

  1. Meng alle ingrediënten samen in het opzetstuk van de staafmixer of foodprocessor.
  2. Let op het mengsel mag goed plakkerig zijn, voeg eventueel was extra havermout toe.
  3. Maak er 4 hoopjes van en bak ze 8 min op 180 graden in de airfryer of 12 tot 15 minuten in de oven!

Liefs,
Charlie’s Kitchen