Ik eet regelmatig een broodje carpaccio, maar heb je biefstuk salade als beleg al eens geprobeerd? MAN, dit is lekker! Heerlijk mals, mager en ontzettend goed van smaak. Ik deed het dit keer op een broodje maar ook door een salade of op rijstwafels is het verrukkelijk.

biefstuk

Altijd weer een zoektocht

Ik merk dat het voor veel mensen moeilijk is om gevarieerd te eten. Uit gewoonte, misschien luiheid of gemak en geen inspiratie. Ik maak graag vers mijn eigen beleg, zo ben ik zelf bijvoorbeeld dol op mijn skinny “eiersalade“, “tonijnsalade” en natuurlijk ook een met “kip“. Mijn recepten zijn niet moeilijk, neem een bakje mee naar het werk en beleg je broodje voedzaam!

biefstuk

Biefstuk salade als beleg

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 300 gram kogelbiefstuk van een goede slager
 • 2 tl kappertjes
 • 2 el pijnboompitjes
 • 1 takje verse peterselie
 • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
 • 1 el olijfolie
 • Zout en peper
 1. Hak de kappertjes grof.
 2. Snijd de peterselie fijn of maak kleine takjes ervan.
 3. Rooster intussen de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan, maak op smaak met zout.
 4. Snijd de kogelbiefstuk in piepkleine blokjes en meng in een kom met de kappertjes, pijnboompitjes, kaas, olijfolie, peterselie en maak op smaak met peper en zout.

Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn?

biefstuk

Liefs,
Charlie’s Kitchen