Ben jij totaal niet in balans? Ik vertel je waarom! - Charlie's Kitchen

Ben jij totaal niet in balans? Ik vertel je waarom!

Balans. Overal hoor je dat woord. Waarom? Dat willen we toch allemaal! We willen allemaal een leven echt in balans zonder strenge restricties en waar genieten voorop staat. En toch lukt het weinig mensen echt balans te vinden. Ik vertel je waarom!

Ik ben inmiddels zo’n 2 jaar bezig met mensen coachen op het gebied van voeding, mindset en ondernemen. Jullie hunkeren naar balans en dat is niet gek. Onze maatschappij maakt het ons niet makkelijk. Er heerst een prestatiedruk, zowel op werk- als op privégebied. Ik ben ervan overtuigd dat dit allemaal te maken heeft met jouw manier van denken.

Ik noem 3 redenen waarom jij niet in balans bent

♥ Jij telt calorieën en staat regelmatig op de weegschaal

Laten we beginnen met de voeding waar onze meeste energie vandaan komt. Tijdens mijn coachingsgesprekken loop ik altijd aan tegen de cijfers. Ik ben een voorstander van intuïtief eten. Helaas zijn we allemaal vergeten wat dit is en hoe dit moet. Heel simpel. Luisteren naar je lichaam. We hebben allemaal een prachtmachine gekregen (ons lichaam) dat heel goed weet wat het wel of niet nodig heeft. Ik leer jou hoe je dit herkent en waarom jij het helemaal niet nodig hebt om calorieën te tellen.

Jouw focus ligt bij het tellen van calorieën en het wegen helemaal verkeerd. Je bent volledig uit balans als jouw gezondheid niet voorop staat. Gezond zijn is liefde hebben voor jouw lichaam en bewust keuzes maken die jij en je lichaam prettig vinden.

♥ Je legt jezelf strenge restricties op, want alles ‘moet’…

Ik zeg altijd niks moet maar alles mag. De vraag is alleen: wat wil jij echt? Wil jij echt heel erg afvallen omdat jij dan meer energie hebt en misschien weer dat jurkje past waar je vroeger zo in straalde? Dan weet je waarom je een stukje taart afwijst. Of je kiest er bewust voor om wel dat stukje taart te nemen, omdat je er op dat moment intens van geniet en het oké is als je jouw doel misschien iets later behaalt.

Zie je het verschil? Voel je het verschil in druk? Ik mag NIKS want ik wil afvallen of ik wil liever bewustere keuzes maken. Soms neem ik het wel en soms niet. Maar bewust. Dus… in balans!

En dat geldt ook voor alle andere keuzes in het leven. Moet jij echt naar die verjaardag? Nee! Jij mag naar die verjaardag en als je het niet redt of niet wil, dan begrijpen echte vrienden of familie dat. Als ik iets heb geleerd is het om altijd eerlijk en oprecht te zijn. Ik weet dat ik had gezegd dat ik op je verjaardag zou komen maar ik merk echt dat ik tijd voor mijzelf nodig heb. Is het goed als ik een andere keer langskom?

Ben jij bang voor de reactie van de andere partij? Bedenk dan wat zou jij zeggen als een goede vriendin of familielid zo open en eerlijk zou zijn tegen jou.

♥ Jij hebt geen balans omdat je niet in jezelf gelooft en geen diep verlangen hebt naar jouw eindresultaat!

Als jij niet gelooft dat voedzamer eten jou helpt naar een energieker leven, dan ga je het nooit volhouden. 1 stukje chocola eindigt in een hele reep. Ach, ik begin morgen wel opnieuw. Als jij niet gelooft dat jij dat slanke lichaam krijgt, dan vind jij het steeds moeilijker om betere keuzes te maken. Je moet het voelen, je moet het al voor je zien, je moet een groot verlangen hebben naar jouw ultieme eindresultaat!

Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het volbrengen van een halve marathon of misschien wel het halen van jouw schooldiploma. Wat is jouw drijfveer, welk intense gevoel krijg jij als je denkt aan het eindpunt? Als jij niet in jezelf gelooft zal je nooit balans vinden. Balans in de keuzes die jij maakt om jouw doel te behalen.

Wil jij energiek en #echtinbalans het jaar beginnen?

Vind jij alle drie punten herkenbaar? Hunker jij al tijden naar balans en meer rust in je hoofd? Heb jij een doel dat je al tijden wil bereiken maar raak je altijd afgedwaald? Of heb jij moeite met nee zeggen? Heb jij vaak negatieve gedachtes over jezelf? Wil jij af van die strenge restricties tijdens de feestdagen?

Geef je nu op voor mijn programma en ik zorg dat je het jaar begint met een positief gevoel, een gezond eetpatroon, een hoger energieniveau, lekker in je vel zit maar vooral dat je in balans bent en INTENS geniet!

(klik hier om je aan te melden).

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Ben jij totaal niet in balans? Ik vertel je waarom!”

  1. Avatar

    Ont-moeten is inderdaad een dingetje bij me. Maar ook, en daar heb ik nog de vinger niet helemaal achter, WAAROM eet ik ongezond. Je doet nooit iets zonder doel, dus wat probeer ik daar (onbewust) mee te bereiken? Waarom is kiezen voor gezond gedrag zo moeilijk. Welke blokkerende overtuigen zitten me daar in de weg?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches