Balans. Overal hoor je dat woord. Waarom? Dat willen we toch allemaal! We willen allemaal een leven echt in balans zonder strenge restricties en waar genieten voorop staat. En toch lukt het weinig mensen echt balans te vinden. Ik vertel je waarom!

Ik ben inmiddels zo’n 2 jaar bezig met mensen coachen op het gebied van voeding, mindset en ondernemen. Jullie hunkeren naar balans en dat is niet gek. Onze maatschappij maakt het ons niet makkelijk. Er heerst een “prestatie” druk, zowel op werk- als op privégebied. Ik ben ervan overtuigd dat dit allemaal te maken heeft met jouw manier van denken.

Ik noem 3 redenen waarom jij niet in balans bent

♥ Jij telt calorieën en staat regelmatig op de weegschaal

Laten we beginnen met de voeding waar onze meeste energie vandaan komt. Tijdens mijn coachingsgesprekken loop ik altijd aan tegen de cijfers. Ik ben een voorstander van intuïtief eten. Helaas zijn we allemaal vergeten wat dit is en hoe dit moet. Heel simpel. Luisteren naar je lichaam. We hebben allemaal een prachtmachine gekregen (ons lichaam) dat heel goed weet wat het wel of niet nodig heeft. Ik leer jou hoe je dit herkent en waarom jij het helemaal niet nodig hebt om calorieën te tellen.

Jouw focus ligt bij het tellen van calorieën en het wegen helemaal verkeerd. Je bent volledig uit balans als jouw gezondheid niet voorop staat. Gezond zijn is liefde hebben voor jouw lichaam en bewust keuzes maken die jij en je lichaam prettig vinden.

♥ Je legt jezelf strenge restricties op, want alles ‘moet’…

Ik zeg altijd niks moet maar alles mag. De vraag is alleen: wat wil jij echt? Wil jij echt heel erg afvallen omdat jij dan meer energie hebt en misschien weer dat jurkje past waar je vroeger zo in straalde? Dan weet je waarom je een stukje taart afwijst. Of je kiest er bewust voor om wel dat stukje taart te nemen, omdat je er op dat moment intens van geniet en het oké is als je jouw doel misschien iets later behaalt.

Zie je het verschil? Voel je het verschil in druk? Ik mag NIKS want ik wil afvallen of ik wil liever bewustere keuzes maken. Soms neem ik het wel en soms niet. Maar bewust. Dus… in balans!

En dat geldt ook voor alle andere keuzes in het leven. Moet jij echt naar die verjaardag? Nee! Jij mag naar die verjaardag en als je het niet redt of niet wil, dan begrijpen echte vrienden of familie dat. Als ik iets heb geleerd is het om altijd eerlijk en oprecht te zijn. Ik weet dat ik had gezegd dat ik op je verjaardag zou komen maar ik merk echt dat ik tijd voor mijzelf nodig heb. Is het goed als ik een andere keer langskom?

Ben jij bang voor de reactie van de andere partij? Bedenk dan wat zou jij zeggen als een goede vriendin of familielid zo open en eerlijk zou zijn tegen jou.

♥ Jij hebt geen balans omdat je niet in jezelf gelooft en geen diep verlangen hebt naar jouw eindresultaat!

Als jij niet gelooft dat voedzamer eten jou helpt naar een energieker leven, dan ga je het nooit volhouden. 1 stukje chocola eindigt in een hele reep. Ach, ik begin morgen wel opnieuw. Als jij niet gelooft dat jij dat slanke lichaam krijgt, dan vind jij het steeds moeilijker om betere keuzes te maken. Je moet het voelen, je moet het al voor je zien, je moet een groot verlangen hebben naar jouw ultieme eindresultaat!

Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het volbrengen van een halve marathon of misschien wel het halen van jouw schooldiploma. Wat is jouw drijfveer, welk intense gevoel krijg jij als je denkt aan het eindpunt? Als jij niet in jezelf gelooft zal je nooit balans vinden. Balans in de keuzes die jij maakt om jouw doel te behalen.

Verlang jij naar een energiek leven #ECHTINBALANS?

Vind jij alle drie punten herkenbaar? Hunker jij al tijden naar balans en meer rust in je hoofd. Heb jij een doel dat je al tijden wil bereiken maar raak je altijd afgedwaald? Of heb jij moeite met nee zeggen? Heb jij vaak negatieve gedachtes over jezelf? Wil jij af van die strenge restricties?

Geef je nu op voor mijn programma en ik zorg dat je binnen 12 weken een sterke positieve mindset hebt, een gezond eetpatroon, een hoger energieniveau maar vooral balans (klik hier voor aanmelden).

Liefs,
Charlie