Becel stuurde mij een super leuk pakketje van hun nieuwe Becel 100% plantaardig die nu verkrijgbaar is in de supermarkt. De volgers die al mijn blogs lezen weten dat ik steeds vaker plantaardige keuzes maak. Het is dan ook niet voor niets dat groenten, peulvruchten en nootjes onze prioriteit hebben.

becel

Maar wat betekent plantaardig eten nu eigenlijk? Plantaardig betekent gewoon afkomstig van planten, makkelijk toch? Plantaardiger eten houdt in dat je dierlijke producten wat vaker links laat liggen. Beter voor het milieu en beter voor jouw gezondheid. Minder vlees, kaas en zuivel dus!

Hoe maak ik onder andere mijn bewuste keuzes?

  • Eet zeker 2 ons fruit en heel veel groenten.
  • Eet minimaal 2 keer per dag graanproducten als havermout, spelt, quinoa etc.
  • Vervang vlees vaker door peulvruchten.
  • Besmeer je boterhammen met zachte margarine of halvarine.
  • Eet elke dag een handje ongebrande noten of een halve avocado.

Voor mij is dus elke kleine plantaardige keuze die ik maak beter voor mijn gezondheid en voor het milieu. Wist je namelijk dat een verschuiving naar plantaardige voeding meehelpt aan een lagere uitstoot van broeikasgassen? Daarom is voor mij Becel 100% plantaardig, die ook nog eens vrij is van conserveermiddelen, lactose en kunstmatige kleur- en smaakstoffen, een makkelijke keuze.  Ik heb een nieuwe verslaving, de korstjes van mijn brood ermee insmeren en oppeuzelen haha. Becel bevat Omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart, ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. En voor de Vegan’s onder ons, ik zag dat Becel ook het V-keurmerk heeft!

Ik duik snel de keuken in voor een lekker nieuw recept waar Becel 100% plantaardig heerlijk bij smaakt 😀

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit bericht is gesponsord, meer weten? Lees hier mijn blog over dat onderwerp! Ohja, en het recept van dit brood vind je ook hier.