Het recept van deze heerlijke basilicum omelet met geitenkaas hing aan mijn visionboard die ik een jaar geleden maakte. Ik ging een middag op de grond zitten in mijn kamer boven, nam alle tijdschriften mee die ik kon vinden en was de hele middag bezig met plakken en knippen. Mooie foto’s, lekkere recepten en goede, inspirerende artikelen. Van zo’n knutselmiddag krijg ik weer veel energie en vooral heel veel nieuwe ideeën, die ik dan graag weer met jullie deel.

Dus als ik zo nu en dan vastloop, zoek ik mijn visionboard op en vind ik weer nieuwe inspiratie. Zo dus ook deze basilicum omelet met geitenkaas die ik maakt voor mijn vriendin Lizzy.

img_0404

Heerlijk een middag samen koken, foto’s maken, kletsen en het eindresultaat daarna lekker samen opeten. Ik kan hier zo van genieten, ik kan dit gewoon elke dag doen maar dan moet ik wel blijven sporten, anders groei ik dicht haha.

omelet

Basilicum omelet met geitenkaas

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 6 grote eieren
 • 2 handjes verse basilicum
 • 1 handje bieslook
 • 1 el citroensap
 • 75 gram geitenkaas (of feta)
 • 1 el citroenrasp
 1. Klop de eieren los in een kom.
 2. Snijd de basilicum en bieslook helemaal fijn en voeg deze, samen met de citroensap, citroenrasp, en een snufje zout aan de losgeklopte eieren toe.
 3. Verhit de boter in een koekenpan met een dikke bodem en bak hierin 3 dunne omeletten.
 4. Laat de omeletten goed afkoelen en beleg ze met de geitenkaas.
 5. Rol ze strak op in aluminiumfolie en laat zeker 2 uur in de koelkast liggen.
 6. Rol ze uit of snijd ze in kleine rolletjes.

omelet

De basilicum omeletrolletjes zijn super leuk om te serveren op een borrel of verjaardag! Maar ook prima om mee te nemen naar het werk.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Nog iets anders proberen? Deze frittata met zoete aardappel is ook ontzettend lekker, het recept vind je hier!