Twee jaar terug kwam het boek “altijd ijs” uit en deze is bij Kim nog steeds favoriet. Naast haar Magnolia Bakery foodporn ijs  zijn deze banaan- chocolade ijsjes haar favoriet. Chocola en toch gezond en voedzaam ijs! Wij horen jullie al juichen…

Banana gekte

Banaan is een grote favoriet als we kijken naar fruitsoorten. Je kan hem makkelijk meenemen voor onderweg en hij past gewoon ongeveer overal bij. Banaan bevat veel kalium, veel B-vitaminen die ons energieniveau ondersteunen, oplosbare vezels die juist de stoelgang bevorderen en veel antioxidanten die ons immuunsysteem versterken.

Wie nu nog twijfelt over dit ijsje…

gezonde ijsjes, banaan-chocolade ijsjes

Banaan-chocolade ijsjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 kleine ijsjes)

  • 3 rijpe bananen (in stukjes)
  • 6 el cacao
  • 2 el honing
  • 200 gram pure chocolade
  • amandelen of hazelnoten

Voor de kids: discodip

  1. Pureer de bananen met cacao en honing in de keukenmachine of goede blender;
  2. Vul de vormpjes, zet de houten stokjes erin en laat ze een nacht in de vriezer;
  3. Smelt de chocola au-bain-marie en giet het in een hoog glas of beker;
  4. Dip de ijsjes in de chocola en bestrooi ze met amandelen of haal ze voor de kids door de discodip;
  5. Leg ze op een vel bakpapier en doe ze terug in de vriezer. Of smikkel ze natuurlijk snel op!

Liefs,
Charlie & Kim

PS: Wie is Kim ook alweer? (klik hier)