QIk ben gek op banaan of ik het nu los eet, in een smoothie of er mee ga bakken. Ik kan de hele dag bananen eten. Vandaag een top tip voor de overgebleven rijpe bananen!

Gooi nooit weg!

Het liefst eet ik ze zo rijp mogelijk; spikkels en beurse plekjes; geen enkel probleem. Bananen voorkomen o.a. een te hoge bloeddruk, bananen geven je energie, verbeteren je humeur, helpt tegen depressie, maagzuur en zorgen voor een goede opname van andere gezonde voedingsstoffen!

Banaan

Aangezien ik nog een lekker gespikkelde banaan had liggen op de fruitmand besloot ik hier maar eens een nieuw ontbijtje mee te maken! Wie kent het niet, gebakken banaan?!

banaan

Wat heb je nodig:
(voor 1 portie)

  •  1 grote gespikkelde banaan
  • 1 tl kokosvet
  • 1 tl honing of kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 1 tl geraspte pure chocola

Banaan

  1. Verwarm een pan op het vuur en laat de kokosvet smelten.
  2. Snijd de banaan in plakjes en bak deze kort.
  3. Doe daarna de honing of kokosbloesemsuiker eroverheen en bak nog even kort totdat die gaat plakken!
  4. Let alles op een bord en sluit af met de stukjes chocola en kaneel.
  5. Ohja, ik deed er stiekem nog wat gesmolten chocola overheen…

Banaan

Dit is zo lekker, comfort food voor jou en misschien wel de kids!

Liefs,
Charlie’s Kitchen