Makkelijk Aziatische rijstsalade met rivierkreeftjes - Charlie's Kitchen

Makkelijk Aziatische rijstsalade met rivierkreeftjes

Een heerlijke Aziatische rijstsalade met rivierkreeftjes, feestelijk maar ook gewoon lekker als lunch. Heerlijk fris in de zomer want dan ben ik gek op salades, maar dit kan natuurlijk ook het hele jaar door. Je kunt eindeloos variëren zodat het de hele week een feestje blijft!

Eet ik de hele week salades? Soms wel, soms niet, want ik eet gewoon waar ik zin in heb. Soms heb je van die fases dat je helemaal dol bent op iets en dit het liefst elke dag eet, dit recept was echt onwijs lekker. Lekker fris maar ook pit, zullen we maar gewoon met recept beginnen?

 

Aziatische rijstsalade met rivierkreeftjes

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 150 gram notenrijst
 • 150 gram kidneybonen
 • 1 eetrijpe avocado
 • 1 bosui
 • 1/2 komkommer
 • 200 à 250 gram rivierkreeftjes
 • 1 limoen
 • 4 el wasabi mayonaise
 • 4 handjes sla naar keuze
 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna af met koud water.
 2. Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
 3. Snijd de avocado in blokjes, de bosui in ringen en de komkommer in plakjes.
 4. Was de limoen goed, rasp daarna de groene schil en pers met je handen boven een bakje het vocht eruit.
 5. Meng dit samen met de wasabi mayonaise en eventueel wat peper en zout op smaak.
 6. Was ook de kidneybonen goed af als je deze uit blik hebt!
 7. Doe de rijst met kidneybonen op een bord, schep de avocado, bosui, komkommer, sla en dressing eroverheen.
 8. Sluit af met de rivierkreeftjes. Een tip, neem je dit mee naar het werk? Voeg de rivierkreeftjes dan als laatste toe.

 

Liefs,
Charlie & Christa

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Makkelijk Aziatische rijstsalade met rivierkreeftjes”

 1. Pingback: Salade met makreel, avocado en rode peper - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches