Wie had gedacht dat je zoveel met avocado’s kon maken? Wow! Nee, eerlijk gezegd kon ik wel wat zoete gerechten, guacamole of avocado als opvulling van een salade bedenken, maar de boys van The Avocado Show weten bijna ieder gerecht te laten draaien om avocado’s. Zowel vegetarisch, vegan als voor de vlees- en visliefhebber!

HI! IK BEN KIM

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer heeft het hipste restaurant van Amsterdam een kookboek uitgebracht: The Avocado Show.

Je kunt er nog niet reserveren, dus iedere dag staan er lange rijen voor de deur om te kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes en kunststukjes die ze maken met avocado. Voor die heerlijke gerechten kun je nu gelukkig ook in je eigen keuken terecht. Eigenaren Ron & Julien sloegen met foodkunstenares Colette van Fooddeco – die al eens eerder een specifiek avocado kookboek uitbracht – de handen ineen en kwamen met een babyroze pareltje op de proppen.

The Avocado Show, nuggets, avocado

Wat zijn de pareltjes?

De combinaties met ei gaan we hier in huis zeker maken en ook de guacamole is uiteraard goedgekeurd. Mocht ik vegan friends over de vloer krijgen, dan ren ik als eerste naar de winkel voor carrotdogs met avocado als vervangende bun. Hoewel ik niet de grootste avocado-liefhebber ben, loopt het water mij bij de meeste gerechten wel in de mond. Dat is vooral te danken aan de prachtige styling en fotografie van Colette!

Oordeel: The Avocado Show is geschikt voor iedereen die meer wil maken dan alleen een smoothie. De recepten zijn (vaak) makkelijk, maar verwacht niet het fotogenieke resultaat van de recepten. 😉

The Avocado Nuggets

Wat heb je nodig?
(voor 18 stuks)

 • 4 el amandelschaafsel
 • 1 avocado
 • sap van 1/4 limoen
 • 2 el gebakken uitjes
 • 4 el sesamzaad

Voor de dip:

 • 1 el mayonaise
 • 1 el mosterd
 • en 1 el honing
 1. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Gooi het in een bakje en laat het afkoelen;
 2. Maak de dip door alles door elkaar te roeren;
 3. Pel de avocado, snijd deze door de helft en verwijder de pit. Snijd iedere helft in negen stukken;
 4. Smeer in met het limoensap;
 5. Meng de uitjes en het sesamzaad met het amandelschaafsel. Rol de stukjes avocado één voor één door het mengsel. Druk een beetje aan zodat het goed blijft zitten. Serveer direct met de dip.

Liefs,

#TEAMCHARLIE