Asperges, ik ben er dol op! Nu was ik twee weken terug eten bij mijn favoriete restaurant is Zaandam “Castell” en at hier de lekkerste asperge pasta ever. Echt waar! Een homemadepasta met onder andere truffel en Parmezaan.  Ik raakte geïnspireerd door dit gerecht en besloot zelf thuis ook zoiets te gaan maken, een keer wat anders als de traditionele met ei.. Ik ging opzoek naar een lekkere pasta bij de Albert Heijn kwam ik deze tegen:

asperge

Super leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe producten in de supermarkt verschijnen, ik raakte nieuwsgierig en besloot deze pasta ete gebruiken voor mijn gerecht. Ik vind asperges wel altijd een verschrikkelijk werkje, dat schillen.. Maar het was voor een goed doel want als ik ze eenmaal eet vind ik het zeker wel waard!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 6 witte asperges
  • 150 gram pasta na keuze
  • 1 potje truffel pesto, OMG zo lekker!!!
  • 150 gram zalm snippers
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 2 a 3 blaadjes verse basilicum

asperge

  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Schil de asperges, snijd ze in stukjes van ongeveer 4 cm en kook ze beetgaar.
  3. Meng de pasta na het afgieten met 2 el truffelpesto en voeg daarna de asperges toe.
  4. Schep dit op, verdeeld over 2 borden en sluit af met de zalm snippers, verse basilicum en de Parmezaanse kaas.

Deze asperge pasta is makkelijk, voedzaam en ontzettend lekker!

asperge

Liefs,
Charlie’s Kitchen