Een tijdje terug schreef ik een review op het nieuwe boek van Jamie Oliver, Everyday Superfood. Dit kun je hier teruglezen, staat overigens ook een heerlijk recept bij! Maar ik pakte van het weekend weer even het boek erbij, heerlijk zo lui in je jogging pak op de bank door een kookboek heen bladeren. Soms ter inspiratie of om daadwerkelijk een recept uit het boek. Dit was nu het geval, ik werd meteen getrokken door de foto en gebruikt zelf eigenlijk bijna nooit artisjokken terwijl ik deze zo lekker vind. Zelf vers halen en bereiden vind zelfs ik teveel werk dus ik ging ditmaal voor een blik maar wel op water basis.

Artisjok pasta

Een vegetarische pasta, heel simpel maar zo smaakvol. Bonen zijn een bron van vezels en eiwitten en dus zeker een superfood zoals Jamie dat noemt. Superfoods hoeven geen chiazaden of andere rare namen te zijn, laten we het eerst eens dichter bij zoeken! Laten we naar het recept gaan van de artisjok pasta met cannellini bonen:

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 1 blik artisjokken op water
  • 1 prei
  • 1 blik a 400 gram cannelloni bonen
  • 150 gram speltpasta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1/2 peen
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje verse basilicum
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Rasp de peen en snijd deze fijn, snijd ook de prei fijn.
  3. Was de artisjokken en bonen goed af.
  4. Zet een wok op en verhit deze, pers de knoflook hier in fijn.
  5. Laat het boulloin blokje oplossen in laagje heet water,
  6. Voeg de bonen, prei, artisjokken en peen samen in de wok en zet het vuur iets hoger.
  7. Voeg de opgeloste kruiden toe, de afgegoten pasta en hussel goed door elkaar.
  8. Schep op en sluit af met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Artisjok pasta

Liefs,
Charlie’s Kitchen