Mijn smoothie periode is weer aangebroken  Zo ontstond deze amandelmelk smoothie met walnoten en vijgen. Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met een smoothie. Je weet wat ze zeggen: “A smoothie a day keeps the doctor away!”

Walnoten geven je kracht!

Walnoten hebben veel gezondheidsvoordelen, ze helpen bij het verlagen van het slechte cholesterolgehalte in het lichaam, verlichten en verlagen van het risico op diabetes (suikerziekte). Daarnaast zijn walnoten goed voor het functioneren van je hart. Ze zorgen voor sterkere botten, verbeteren het metabolisme en hebben ontstekingsremmende eigenschappen.

amandelmelk smoothie met walnoten en vijgen

De kracht van smoothies

Wanneer je een lange dag voor de boeg hebt, kun je wel een goede smoothie gebruiken om je de dag door te helpen. Dit drankje is zo samengesteld dat het je de hele dag door energie geeft. Ideaal dus en I LOVE IT!

Sexy vijg

Vijgen zijn niet alleen lekker in smoothies maar ook heel erg veelzijdig en gezond. Vijgen hebben een hoog gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6. Ook zeggen ze dat vijgen een positieve invloed hebben op je seksleven. Als je ze eet op de nuchtere maag dan…

Wat heb je nodig:
(voor 1 smoothie)

  • 3 verse vijgen
  • 3 verse dadels
  • 1 goeie rijpe banaan
  • 300 ml amandelmelk
  • 5 walnoten
  • 1 snufje kaneel
  1. Doe alle ingrediënten samen in de blender, en kijk eens wat lekker deze amandelmelk smoothie met noten en vijgen!

amandelmelk smoothie met walnoten en vijgen

Liefs,

#TEAMCHARLIE