"Altijd ijs" met dit fantastische kookboek - Charlie's Kitchen

“Altijd ijs” met dit fantastische kookboek

Met het prachtige weer van de afgelopen weken achter de rug kon het niet anders dan dat ik een zomers kookboek uit de kast pakte. Een kookboek over ijs!

Een jaar geleden bracht Marleen Visser Altijd IJs uit. In de ondertitel staat er ijs voor elk seizoen, maar ijsjes zijn toch eigenlijk het lekkerste als het mooi weer is of, nog beter, bloedverziekend heet.

Of toch niet?

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav magaverslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test…

ALTIJD IJS van Marleen Visser

Om meteen met de deur in huis te vallen. Altijd IJs is mijn favoriete kookboek van 2016. Niet alleen bedacht Marleen alle recepten, testte ze tot in den treure – hoe blijf je in vredesnaam zo slank? – maar zette alle recepten meer dan fotogeniek op de foto. Ik ben als fotograaf altijd bijzonder kritisch op de foto’s in kookboeken, maar Marleen scoorde op dat onderdeel al dikke pluspunten. Ze merkte ooit tegen me op dat het best een race tegen de smeltklok was om alles netjes op de foto te krijgen. Ik heb het dus ook geprobeerd.

It ain’t easy.

Maar welke recepten test je als je een boek vol overheerlijke traktaties voor je neus hebt? Gelukkig maakt Marleen zowel vice als nicecream, zoals ze dat zelf noemt. Bijzonder gezonde ijsreceptjes en meer dan genoeg minder gezonde receptjes. Laten we beginnen met de gezonde varianten: pudding pops met chia en bramen, Lassi-pops van mango en griekse yoghurt of een frisse start met komkommer, limoen en munt. Mijn ultieme gezonde variant waren de perenijsjes: niets suiker of andere ongezonde toevoegingen. Gewoon puur natuur. In het kader van “je dacht dat dit ongezond was maar dat is het niet”: banaan-pindakaasijs.

Het testpanel schreeuwde om meer

Toch pruttelde het testpanel – je dacht toch niet dat ik al het ijs zelf ging opeten – bij de gedachte aan gezond ijs. Dus werden er ook wat minder gezonde versies op tafel getoverd: mojito-pops. En het ultieme toprecept uit Altijd IJs is de Magnolia Bakery Banana Pudding. Je hebt geen ijsmachine nodig om een perfecte bak met smeuig vol en ongezond ijs op tafel te zetten. Sterker nog, easy peasy… Als ik visite krijg, zet ik snel een bak van deze goodyness in de vriezer.

Want dat is het enige minpuntje van het boek: zonder ijsmachine zijn de recepten wat lastiger te bereiden en op zijn minst een stuk bewerkelijker. Maar ik hoef – op mijn pot Ben & Jerry’s na – nooit maar dan ook nooit meer ijs uit de supermarkt. En dat allemaal dankzij Marleen.

De lekkerste perenijsjes ooit!

Wat heb je nodig:

  • 220 gram geschilde peer in stukjes
  • sap van 1/4 citroen
  • honing naar smaak
  • 6 eetlepels water
  • een snufje zout (wees hier heel zuinig mee, de eerste keer ging dat gruwelijk mis ;-))

Benodigdheden: 4 kleine ijsvormpjes, houten stokjes of houders bij de vormpjes

  1. Gooi alle ingrediënten in de blender en meng tot een gladde massa.
  2. Vul de vormpjes en zet in de vriezer.
  3. Als je houten stokjes gebruikt, voeg deze dan na ongeveer anderhalf uur toe. De ijsjes zijn na zes tot acht uur in de vriezer klaar.

ijs

Liefs,
Charlie & Kim

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op ““Altijd ijs” met dit fantastische kookboek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches