Alles of niets, zo gaat het bij de meeste mensen wat betreft eten, maar ook met de dagelijkse bezigheden! Vroeger was ik ook zo, oeh lekker een chocolaatje! Ach… heb er nu al toch al één genomen, dus ik eet alles op en ik begin morgen wel opnieuw. Eigenlijk een ontzettend stomme reactie. Toch?

alles of niets

Als je een bord per ongeluk laat vallen gooi je toch ook niet de rest van je servies kapot?

alles of niets

Alles of niets, de feiten op een rijtje…

Als we even naar de feiten kijken is 1 stukje chocola toch echt niet zo erg, die paar calorieën loop je er wel van af. Dat stukje chocola was lekker, gaf voldoening en je genoot volop. Door het eten van de rest van de reep voel je je schuldig, je goede voornemens zijn verpest en je moet morgen weer opnieuw beginnen. Dus waarom niet gewoon elke dag een klein stukje?

alles of niets

Een koekje bij de koffie, een blokje chocola, een stukje taart of een glaasje wijn bij het eten. Dit kan allemaal makkelijk in een gezonde leefstijl, als je maar normaal doet! Wanneer je streng op dieet bent vermijd je bewust alle verleidingen en ongezonde voeding. Maar je bent niet meer bezig met diëten, je bent op zoek naar een gezonde leefstijl, iets dat vol te houden is en waar jij je goed bij voelt.

Zoek een manier van eten die bij je past en plan regelmatig iets lekkers tussendoor. Op die manier kun jij je voeding zo samenstellen dat het bij je doelen aansluit en perfect aanvoelt, zodat je kunt genieten van dat stukje taart zonder je schuldig te voelen. Geen schuldgevoel is geen eetbui!

Liefs,
Charlie’s Kitchen