Jongens, als je echte kip wilt moet je hier naartoe! Potverdikkie zit ik dan met een buik alsof ik zwanger ben van een drieling op het bed in de hotelkamer deze blog uit te typen. Ik zal het even uitleggen… Weetje dat foodbloggen best eenzaam is? Ik bedenk thuis wat ik wil posten, bedenk de blogs en schrijf ze. Ik bedenk een recept, schrijf deze uit, doe boodschappen, maak het recept en begin een hele fotosessie bij mij thuis. Vervolgens typ ik alles uit, plan ik alles in en gaan we weer door. Allemaal alleen thuis, op zich heel relaxed lekker voor jezelf werken en zelf kunnen bepalen wat je wilt. Maar mijn wereld is wel veel kleiner geworden. Ik ben gewoon heel veel thuis en ik heb een heerlijk huis maar soms wil ik heel graag even weg. Misschien ook omdat ik al 3 jaar geen vakantie heb gehad… Dus besloten mijn vriend en ik spontaan na mijn dienst zaterdag naar Rotterdam te gaan, lastminute hotel in de stad met ontbijt uiteraard.  Nu volg ik Alan & Pim’s al heel lang door mijn vriendinnetje Michelle dus het kon niet missen dat ik eindelijk wilde eten in het restaurant die de mooiste kippetjes plaatst op Instagram!

kip

Alan en Pim’s is een onwijs gezellig restaurant in de Rotterdamse Wijnhaven, als je door de straat loopt komen de aroma’s al op je af. Mijn smaakpapillen stonden meteen op scherp en we kozen een mooi tafeltje op een romantisch plekje. Het concept is ontzettend eenvoudig het gaat gewoon om (zoals ze zelf zeggen) “belachelijk” lekkere kip of het nu een halve, hele of burger is! Specialiteiten zijn de Hele en Halve Kip in de smaken Naturel, Provençaals, Bitter Sweet BBQ of Thais. We begonnen lekker met een zomerse speciaal bier van Herman den Blijker, heerlijk fris van smaak en echt wat ik nodig had na een dag hard werken. Yes mensen, ik ben dol op koud bier. 

kip

Voordat ik überhaupt wat had gegeten was ik al helemaal enthousiast, wie mij kent weet dat daar niet zo heel veel voor nodig is. Ik liep druk door het restaurant om foto’s te maken en ging gewoon even bij de keuken staan, “hallo” mag ik even foto’s maken?

kip

Wij namen als voorgerecht de kipcombo, brood met kippeling. Heerlijk crispy en verrassend lekker met een frisse twist van citroen.

kip

Ik nam als hoofdgerecht de Bitter Sweet BBQ met popcorn, wie had dat gedacht…. TE LEKKER DIT!

kip

Krijgen jullie al zin in kippetje?

kip

Kom trouwens wel op tijd anders heb je kans dat je aan de bar moet wachten met vele anderen, wat ook helemaal geen straf is want ik zag iedereen met zo’n grote bol zitten. Zo nieuwsgierig als ik ben vroeg ik Amber het meisje die ons bediende wat dat was. Amber heeft een gave, zij kan je zo kleurrijk vertellen over gin tonic dat je nooit meer anders wil.

kip

kip

Ik had nog een klein gaatje over voor een dessert…

Maar zonder dollen, een ontzettend leuke avond gehad met waanzinnig lekker eten. Hier moest ik gewoon over schrijven, dus daar zit ik dan nu in mijn hotelkamer op bed met mijn laptop op schoot. Ben je in Rotterdam? Kippie scoren bij Alan en Pim’s!

Liefs,
Charlie