Vandaag kwam ik terecht bij Al Ninèn, traditioneel en verrassend Italiaans! Sinds ik niet meer in Amsterdam werk mis ik de stad enorm, de drukte, de toeristen, de bootjes door de grachten en het slenteren door de kleine straatjes. Zo kom je in kleine straatjes of pleintjes altijd de leukste kleine tentjes tegen waar je nieuwsgierig van wordt. Zo liep ik in de Westerstraat en zag ik dit schattige winkelen’tje met enthousiaste luid pratende Italianen voor de deur. De eigenaar stapt meteen enthousiast op mij af en vraagt of die mij kan helpen, ik vertel hem dat ik word afgeleid door alle lekkere geuren die op mij af komen. Ik neem liever lekker wat te happen mee voor vanavond in de tuin dus besluit wat lossen dingen te  bestellen. Keus zat, van broodjes tot pasta tot een toetje.

Al Ninèn

Gelukkig had ik mijn camera mee op pad, altijd opzoek naar leuke nieuwtjes.

Al Ninèn

Ik werd meteen  op deze keuken, prachtig open en zo veel licht. Hier wil ik welke dag wel koken en foto’s maken 😀

Al Ninèn

De eigenaar stelde zich voor als Manuele en de rest van het personeel (vrienden/familie denk ik) kwamen er enthousiast bij staan. Manuele kwam 24 jaar geleden Nederland bezoeken en besloot zijn Italiaanse tradities met ons te delen, helaas zijn deze ingrediënten hier amper te verkrijgen dus halen ze veel uit het berggebied van Emiliana. Geen idee waar dat is maar hij vertelde met zoveel passie hierover dat ik vol aandacht heb staan luisteren. Heerlijk half Engels met een Italiaans accent, alsof ik op vakantie was. Aangezien we nu ook tropische temperaturen hebben hier in Nederland brak het zweet me uit haha.

Al ninen

Natuurlijk kon ik het niet laten dit ook te eten, het zag er allemaal zo fantastisch uit.

Al Ninèn

Ik kreeg het niet allemaal op maar ze waren zo aardig om het mee te geven in een bakje, lucky me!

Al Ninèn
Westerstraat 77

Liefs,
Charlie’s Kitchen