Na meerdere blogs te hebben geschreven over afvallen is het nu tijd voor een paar goede tips die jou misschien in de goede richting duwen! Zoals jullie merken plaats ik hier vaker dingen over. Zeker bewust, want mijn mail loopt over met vragen! En aangezien het alweer maart is en half Nederland zich al weer zorgen begint te maken over hun ‘summer-proof’ body, kan ik jullie maar beter op tijd voorlichten.

  1. Neem een doel voor ogen en dan bedoel ik niet zo’n perfect model dat je elke dag voorbij ziet komen op jouw Instagram scherm. Denk aan spieropbouw of vetpercentage verlagen.
  2. Voeding bepaald 70% van wat jij gaat bereiken, de grootste winst haal je uit het aanpassen van jouw voedingspatroon. Zorg voor de juiste energiebalans!
  3. Zie krachttraining voor het shapen van jouw lichaam, dit ga je beter zien als je vetpercentage lager wordt. Dus daar kom je weer bij het stukje voeding!
  4. Gebruik cardio om je energieverbruik te verhogen, dus het verbranden van calorieën. Cardio is niet het antwoord voor afslanken maar kan wel helpen je verbranding hoger te zetten!
  5. Begin NU, het is maart je hebt nu de tijd om te werken aan jouw summer body. Wil jij er zelfverzekerd bijlopen? Begin optijd, no stress! Maak elke keer veranderingen en doe niet aan crash diëten!

Liefs,
Charlie