Het is weer tijd om jullie een beetje positieve energie te geven en dat doen we deze week door middel van 7 tips om jouw ochtend fit te beginnen! Niks is lekkerder dan de dag fris en fruitig te beginnen. Een dag vol energie zodat jij op je best kan presteren en genieten.

fit

Ik ben echt een ochtend mens, ik zet dan ook mijn wekker vroeg genoeg om rustig wakker te kunnen worden. Ik neem de tijd om een lekker ontbijt in elkaar te flansen, ik neem de tijd om er van te genieten en ik ga altijd voor een frisse neus of een workout. Dit hangt natuurlijk wel helemaal af van wat jouw  werktijden zijn, in de avond is natuurlijk ook prima. Maar ‘s ochtends in je auto stappen en half slapen naar je werk toefen en een koffie nodig hebben om wakker te worden is echt minder hoor. Stap eens op de fiets, ga eens lopend of neem de tijd om eens echt te ontbijten. Ontbijten is ontzettend belangrijk, je geeft je lichaam meteen brandstof voor de rest van de dag. Geloof mij maar, jouw dag begint een stuk energieker!

energie

  1. Bedenk waarom jij een gezondere leefstijl wil, waarom jij fit wil worden. Schrijf dit op en hang dit aan de spiegel waar je elke dag inkijkt!
  2. Bedenk wat je nodig hebt om dit te bereiken, een sportschool? Een loopmaatje? Regel het!
  3. Ben je er echt klaar mee dat je elke keer weer terug valt en de focus gewoon niet vind? Schrijf de voor- en nadelen op van een fit gezond leven. Sta helemaal achter jouw keuze!
  4. Pak alles stap voor stap aan, elke ochtend 6 uur de wekker om te gaan rennen is misschien wat overdreven. Begin met 2 keer per week, dit geeft een goed gevoel zeg! Misschien ga ik volgende week wel 3 keer…? De lat te hoog leggen werkt vaak negatief waardoor je weer terugvalt in oude gewoontes.
  5. Blijf bedenken waarom je dit wil, blijf doorzetten en zorg dat het een gewoonte word net als je tandenpoetsen.
  6. Iedereen valt wel eens terug, SO WHAT? De mensen die vallen en daarna weer opstaan komen uiteindelijk het verst. Blijf positief!
  7. Geniet van alle dingen die langzaam veranderen, zoals je lichaam, energie en het genieten van je workout.
  8. Volg ook even de leukste ochtendfreak van Nederland Lienke, dan weet je zeker dat je je bed uit komt hoor!

fit

Liefs,
Charlie’s Kitchen