7 tips om jouw ochtend fit te beginnen - Charlie's Kitchen

7 tips om jouw ochtend fit te beginnen

fit

Het is weer tijd om jullie een beetje positieve energie te geven en dat doen we deze week door middel van 7 tips om jouw ochtend fit te beginnen! Niks is lekkerder dan de dag fris en fruitig te beginnen. Een dag vol energie zodat jij op je best kan presteren en genieten.

fit

Ik ben echt een ochtend mens, ik zet dan ook mijn wekker vroeg genoeg om rustig wakker te kunnen worden. Ik neem de tijd om een lekker ontbijt in elkaar te flansen, ik neem de tijd om er van te genieten en ik ga altijd voor een frisse neus of een workout. Dit hangt natuurlijk wel helemaal af van wat jouw  werktijden zijn, in de avond is natuurlijk ook prima. Maar ‘s ochtends in je auto stappen en half slapen naar je werk toefen en een koffie nodig hebben om wakker te worden is echt minder hoor. Stap eens op de fiets, ga eens lopend of neem de tijd om eens echt te ontbijten. Ontbijten is ontzettend belangrijk, je geeft je lichaam meteen brandstof voor de rest van de dag. Geloof mij maar, jouw dag begint een stuk energieker!

energie

 1. Bedenk waarom jij een gezondere leefstijl wil, waarom jij fit wil worden. Schrijf dit op en hang dit aan de spiegel waar je elke dag inkijkt!
 2. Bedenk wat je nodig hebt om dit te bereiken, een sportschool? Een loopmaatje? Regel het!
 3. Ben je er echt klaar mee dat je elke keer weer terug valt en de focus gewoon niet vind? Schrijf de voor- en nadelen op van een fit gezond leven. Sta helemaal achter jouw keuze!
 4. Pak alles stap voor stap aan, elke ochtend 6 uur de wekker om te gaan rennen is misschien wat overdreven. Begin met 2 keer per week, dit geeft een goed gevoel zeg! Misschien ga ik volgende week wel 3 keer…? De lat te hoog leggen werkt vaak negatief waardoor je weer terugvalt in oude gewoontes.
 5. Blijf bedenken waarom je dit wil, blijf doorzetten en zorg dat het een gewoonte word net als je tandenpoetsen.
 6. Iedereen valt wel eens terug, SO WHAT? De mensen die vallen en daarna weer opstaan komen uiteindelijk het verst. Blijf positief!
 7. Geniet van alle dingen die langzaam veranderen, zoals je lichaam, energie en het genieten van je workout.
 8. Volg ook even de leukste ochtendfreak van Nederland Lienke, dan weet je zeker dat je je bed uit komt hoor!

fit

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “7 tips om jouw ochtend fit te beginnen”

 1. Avatar

  Hi! Ik volg je al een tijdje en ik vind je blogs altijd erg leuk om te lezen! Alleen heb ik 1 puntje van kritiek, en dat is eigenlijk zeuren om ‘t zeuren, maar er staan regelmatig spelfouten in. Als je snel typt kan dat er natuurlijk insluipen, maar in de blogtitel vind ik het altijd wat minder netjes staan. In dit geval is het jouw ipv jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches