Aangezien ik alweer 1,5 jaar aan het bloggen ben vond ik het leuk om mijn 5 redenen waarom ik bloggen zo leuk vind met jullie te delen.

Tegenwoordig wil iedereen bloggen. Daarnaast heeft bijna iedereen wel een social media account waarop ze hun hobby laten zien of een kijkje in hun eigen leven geven. Is dit nou een hype of een hobby?

bloggen

Waarom vind ik bloggen zo leuk?

Ik heb altijd al mensen willen inspireren en helpen. Mijn eerste bijbaantje was dan ook in een kleine sportschool in Landsmeer. Ik leerde hier veel over voeding en sporten. Ik stond aan de balie en vertelde mensen enthousiast over mijn eigen ervaringen. Hoe goed ik mij voelde na het veranderen van mijn eetpatroon, het meer gaan bewegen, maar ook over het pakken van mijn rustmomenten.

Ik vind het onwijs tof dat ik kan doen wat ik leuk vind! Dat is voornamelijk koken, het eten en schrijven daarover. En dat ik daar dan ook nog mensen mee kan inspireren zodat zij zich lekkerder in hun vel voelen, is echt fantastisch. We zijn niet alleen, iedereen heeft struggles en soms heb je gewoon net even die motivatie of inspiratie nodig

Office of the day

Met mijn laptop kan ik vanuit eigenlijk elke plek werken. Natuurlijk doe ik het koken en fotograferen thuis, maar als dat eenmaal allemaal op de camera staat kan ik verkassen naar een fijne werkplek. Soms is het thuis, op de bank, make-uploos in mijn huispak. Maar vaak ga ik de deur uit, zoek ik een leuke koffietent, bestel uiteraard ook een lekkere koffie en zoek een fijne plek waar ik gefocust kan werken. Het feit dat ik niet elke dag vastzit op een kantoor, tussen vier muren met vaak weinig daglicht en zuurstof, vind ik fantastisch.

Omring je met mensen die je energie geven

Door het leven als blogger kom ik vaak op events. Daar heb ik veel andere bloggers ontmoet en ik vind het dan ook zo fijn dat ik met sommige van hen een echte vriendschap heb opgebouwd. Je ontmoet mensen met hetzelfde werk, hobby en interesses. De hele dag lekker eten, foto’s maken en vloggen zonder dat de ander het vervelend vindt.

Ik vind rust in het schrijven over mijn leven

Eigenlijk heb ik nooit van schrijven gehouden en kon ik dat ook helemaal niet. Toen ik Charlie’s Kitchen begon waren het puur recepten, daarnaast wat kook- en eettips en later blogs over afvallen. Hoe verder ik kwam in mijn “blogcarrière”, hoe meer ik ging houden van schrijven. Ik word er rustig van, ik deel graag mijn ervaringen en hoop hiermee jullie te inspireren. Maar ook te laten zien dat niemand perfect is, iedereen maakt dingen mee en weet het soms gewoon echt even niet. Voor mij staat eerlijkheid voorop, dat maakt je kwetsbaar maar ook heel puur. Ik wil laten zien wie ik ben, wat ik doe en waar ik voor sta.

Foodpost, events en natuurlijk geld

Op de events word je volledig in de watten gelegd. Een nieuw product wordt gelanceerd, je krijgt een te gekke goodiebag mee en als je mazzel hebt haal je hier een mooie campagne uit. Want het is waar, je kunt geld verdienen met bloggen en ik mag van geluk spreken dat ik daar éen van ben. In deze twee blogs leg ik je uit hoe dat werkt: “bloggen en geld verdienen” en “deel 2“. Daarnaast krijg ik regelmatig toffe pakketten thuis vol lekkere producten die ik dan weer kan gebruiken in de keuken.

En jullie maken het allemaal nog veel leuker

Jullie, lieve volgers, een vaste groep die elke keer weer mijn blogs lezen, recepten maken of één van mijn events bezoeken. De volgers die de moeite nemen om te reageren, lieve berichtjes achter te laten of een foto van het recept dat jullie hebben gemaakt. Dit is waar ik het allemaal voor doe, jullie enthousiast maken en inspireren. En dat is dus gewoon zo leuk aan bloggen!

Liefs,
Charlie