Anderhalf jaar geleden had ik een doel en begon ik met mijn website. In het begin vond ik het zo frustrerend om te zien hoe andere sites, die later gestart waren dan die van mij, toch sneller groeiden. Ik zette mezelf enorm onder druk, maar weet nu dat ik dat beter niet had kunnen doen.

Want uiteindelijk is niets wat het lijkt

Als het werken aan een doel frustrerend gaat worden, dan vind je het niet leuk meer. En als je iets niet leuk meer vindt, dan stop je er veel sneller mee. Het is dus belangrijk dat je je hier op tijd bewust van bent. Gelukkig deed ik dat en ben ik gestopt met steeds op mijn tijdlijn te kijken. Ik post wat ik wil posten en verlaat de social mediakanalen. Ik kan je vertellen, HEERLIJK!

4 tips om gemotiveerd je doel te bereiken

  • Zelfkennis, zelfvertrouwen en vooral ook zelfinzicht. Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij weet waar je goed in bent en wat je talenten zijn. Dan zal je zelfvertrouwen gaan groeien. Als je meer zelfvertrouwen hebt durf je meer. Dus investeer in jezelf en in je eigen ontwikkeling.
  • Geloof in jezelf, anders ga je stoppen met het najagen van je dromen. Het is een moeilijk punt, maar zeker niet onmogelijk. Zoals ik hiervoor al aangaf: blijf jezelf ontwikkelen en denk eens na over wat je visie is. Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je aan jezelf geeft, niet aan een ander!
  • Tijdens de workshop “Dromen najagen” kregen mijn deelnemers altijd een kaart mee met de volgende tekst: kleine stapjes brengen grote dingen. Begin met een visie, plan het proces en stel kleine doelen voor jezelf. Als je deze kleine doelen namelijk behaalt, ervaar je een succesgevoel. En dit succesgevoel geeft je energie en zelfvertrouwen. En waar zorgt zelfvertrouwen voor? Zelfvertrouwen gaat ervoor zorgen dat jij bij jouw uiteindelijke hoofddoel komt.
  • Jij hebt een doel, jij wilt iets behalen, dus wat anderen daarvan denken doet er niet toe. Hoe minder jij je druk maakt over wat anderen denken, hoe makkelijker jouw leven gaat worden. Durf jij stappen te zetten richting jouw droom? Durf jij uit je comfortzone te stappen? Of laat je je beperken door angst en onzekerheid? Bedenk dan wat je alternatief is: als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je steeds wat je altijd kreeg. Routine en sleur noemen ze dat en is dat wat je voor jezelf wilt?

doel

Geluk zit in jezelf, maar alleen jij kunt het eruit halen

Liefs,
Charlie