Het is 28 mei 2018, mijn verjaardag en wel mijn 31ste verjaardag. 31, wat een leeftijd. Zo erg als ik het vorig jaar vond om 30 te worden, zo mooi vind ik het nu om 31 jaar te zijn. Dat is namelijk een prachtige leeftijd.

Ik weet nog zo goed dat ik vorig jaar een knalfeest gaf om mijn jaren 30 goed te beginnen. Na een relatiebreuk en weer terug te moeten naar mijn ouders, was ik toe aan een nieuwe positieve start.

Dit jaar was letterlijk vallen en opstaan. Een jaar waarin ik de helft van het jaar fysiek gestrekt lag, maar mentaal een enorme groei heb doorgemaakt. Het voornemen om alleen maar te feesten, me alleen nog te omringen met al mijn vrienden en keihard te knallen voor mijn zakelijke doelen viel al snel in het water. Ik trakteerde mijzelf op een retreat in Ibiza en vloog naar Parijs voor de Disney run en daarna ging het fout. Burnout (lees hier).

Ik weet nog zo goed dat mensen mij zoveel complimenten gaven over mijn figuur. Char, wat zie je er goed uit. Je bent nog nooit zo slank geweest. Maar zo voelde dat voor mij helemaal niet, ik wilde helemaal niet zo slank zijn. Was mijzelf kwijt. Had geen eetlust en leefde op koffie. Ik hield mijzelf voor de gek. Voelde me ongelukkig en naast de burnout kwam de psycholoog ook nog eens met de diagnose “lichte depressie”. (lees hier). Ik heb veel gehuild, gestreden, me eenzaam gevoeld en ben intens boos geweest op de wereld. Vrienden gingen en vrienden bleven. Weken, maanden gingen voorbij (lees hier).

Let it go…

Ik wil doorhoppen naar januari, ik kijk graag naar een mooie lessen en goede dingen. Ik kreeg eindelijk een eigen huisje en vond rust. Het passie vlammetje voor Charlie’s Kitchen ging weer langzaam aan. Ik vond liefde en wel van twee, hier vertel ik nog wel een keer over hihi. Langzaam begon alles stapje voor stapje weer de goede kant op te gaan. Ik nam me voor om dit jaar helemaal te gebruiken om mijzelf echt te leren kennen, tijd voor mijzelf te maken en voor wat ik wil, maar vooral: wat heb ik nodig?

Gelukkig heb ik jaren gespaard en kon ik mijzelf het mooiste kado ooit geven. Ik heb namelijk een eigen bedrijf dus krijg niet doorbetaald bij ziekte. Niet werken is geen geld.

31 jaar

Me-time

Elke dag gewoon doen waar ik zin in had en behoefte aan had. Ik geloof dat dingen met een reden gebeuren en dat de juiste dingen die je nodig hebt vanzelf op je pad komen. Van veel wandelen, tot slapen, lezen en veel, heel veel, afspreken met mensen die mij liefde, begrip, vertrouwen en energie gaven.

Deze energie bracht mij 2 maanden geleden back in business… Ik pakte het trainen weer langzaam op, mijn eetlust kwam terug en ik vond weer plezier in het leven en werk. Mijn creatief brein slaat (gelukkig) af en toe weer op hol en ik ben er weer klaar voor om heel veel mensen te helpen! Maar niet alleen de business ging beter, ook heb ik vanaf 1 juli dan eindelijk mijn eigen huisje in Wormerveer, met een fantastische keuken en immens grote tuin.

Vandaag ben ik 31 jaar geworden, de reis vanaf 30 was zwaar, vol emotie en hele diepe dalen. Maar hé, ik ben er nog. En weet je, 31 is het jaar dat ik mijzelf opnieuw ga uitvinden. Uitvinden en doen wat ik nodig heb en waar ik gelukkig van word.

31 jaar is fucking awesome!!!!

En dit mag gevierd worden, dus heb ik HEEL VEEL toffe cadeaus die jullie kunnen winnen! Meedoen is heel simpel, reageer hieronder met het nummer (of nummers) die je graag wilt winnen. Woensdag krijgen de winnaars een bericht van mij, dus houd je mailbox in de gaten. 

  1. Een geheel verzorgd pancakeontbijt voor twee bij mijn toppers van MOOK.
  2. Twee pizza’s inclusief een fles wijn bij Jamie Oliver.
  3.  Een chocolade-genietpakket van Verkade.
  4. Het prachtige, maar vooral lekkere boek van Zoet Recepten.
  5. Maar liefs 9 gezonde taartjes van Sue foods!

 

Liefs,
de Jarige Job