Ik krijg veel lieve en leuke berichtjes van jullie met allemaal vragen over mij en over voeding. Vandaag stel ik mijzelf 20 foodvragen die ik voor jou beantwoord.

Ik, als foodie, ben gek op eten en doe natuurlijk niks liever dan koken en vervolgens alles opeten.

Samen met Kim, mijn fotograaf, alltime foodbuddy en kookboek reviewer.

Waarmee ontbijt je het liefste?

Ik start het liefste de dag met pannenkoeken, het is even werk, maar dan heb ik ook wel een portie voor meerdere dagen. Lekker vullen met vers fruit, yoghurt of kwark en een beetje kaneel.

Koffie of thee in de ochtend?

In de ochtend begin ik het liefste met een koffie met havermelk, mijn momentje van genieten op de bank.

Wat is je guilty pleasure?

Zonder twijfel, vierkazen pizza!

Wat staat er op je food bucketlist?

Ik wil heel graag een keer zelf pasta maken, in zo’n geweldige pastamolen en dat je ze daarna laat drogen aan een rek. Net zoals in films, dat je hele keuken en woonkamer volhangt met pasta!

Wat vind je echt niet lekker?

Ik vind goulash met rundvlees echt net kattenvoer, als ik het zie of ruik word ik al misselijk. Wie heeft dat bedacht? Niet lekker!

Welke foodblog volg jij het liefste voor inspiratie?

Ik kan uren scrollen door de prachtige foto’s en recepten van Jamie. Zo kleurrijk, vol variatie en inspiratie.

Wat is je favoriete tussendoortje?

Een rijstwafel met pindakaas, banaan en kaneel. MAAK ME GEK!

Wat ligt er standaard op je fruitschaal?

Bananen en kiwi’s.

Wat ligt er altijd in je groentenla?

Broccoli, tomaten, paprika’s, komkommer en spinazie voor een smoothie.

Uit eten met vrienden of thuis eten?

Ik vind koken voor vrienden ontzettend gezellig, een tafel vol vrienden, lekkere wijn en meerdere gangen. De gezelligheid aan tafel, maar ook in de keuken. Dus hoe lekker uit eten gaan ook is, thuis vind ik net even iets leuker.

Wijn of bier?

Doe mij maar een ijskoude gele rakker!

foodvragen

Waar haal je het liefste je boodschappen?

Ik houd van uren over de markt struinen in Zaandam. Niet alleen zijn het prachtige verse producten, het is goedkoper en ook sociaal. Een praatje bij de kippenboer, advies bij de kruidenboer over welke kruiden het beste bij de kip passen en nootjes proeven bij de notenboer.

Wat is je favoriete drankje tijdens het uitgaan?

Wie dat nog niet weet heeft nooit goed gekeken naar mijn foto’s. Gin-Tonic it is!

Tel je calorieën?

Ik tel geen calorieën. Waarom? Dat vertel ik hier.

Salade of brood als lunch?

Salade met brood!

Zoet of hartig?

Ik ben absoluut de persoon voor hartig, je maakt mij niet blij met een zak snoep. Ik geef toe, ben dol op chocola. Maar zodra er toastjes met brie op tafel staan, nacho’s met guacamole of kaaskoekjes ben ik verkocht.

Wie is jouw foodie inspiratiebron?

Dat vind ik best een moeilijke vraag… Dan ga ik toch zeggen Nigel, hij maakt prachtige gerechten met eerlijke producten, gezonde en voedingsrijke recepten en de passie spat er vanaf. Hij weet veel over voeding, koken en fotograferen. Ik vind het onwijs tof om te zien hoe hij gegroeid is en hoe hij zijn passie deelt. Mij heeft hij in ieder geval aangestoken!

Welke keuken is je favoriet?

De Italiaanse keuken, ik ben dol op pizza en pasta.

Droom je over eten of drinken?

Als ik aan het stappen ben geweest en teveel heb gedronken, heb ik altijd dezelfde droom. Dit klinkt echt heel raar maar het is echt waar. Ik droom dat er een ijskoud blikje Spa rood op mijn bureau staat. De condens staat erop, mijn mond is droog en ik wil het blikje pakken maar ik kom er niet bij…

Wat is het meest rare dat je ooit hebt gegeten?

Vorig jaar op Amsterdam Kookt heb ik insecten gegeten, bizar.

Die heb ik even weggespoeld met deze kokosmacroon met witte chocolade

Liefs,
Charlie