Ik dook de keuken in om een keer een andere versie te maken van mijn havermoutje, namelijk de half baked oats. Starten met havermout geeft mij energie, ik ben lang verzadigd en ik vind het gewoon heel erg lekker.

Don’t break up

De een kan geen hap door de keel krijgen in de ochtend, maar ik kan ik ’s ochtendsvroeg genieten van een spectaculair ontbijt. Dit recept is heel handig, ik zet namelijk het beslag voor twee dagen al klaar. En als je het nog makkelijker wilt maken, dan bak je er twee tegelijk en bewaar je ze in de koelkast. Hoe handig?!

Half baked oats

Half baked oats

Wat heb je nodig:
(voor 2 porties)

  • 60 gram havermout
  • 1 banaan
  • 1 handje blauwe bessen
  • 40 gram speltbloem
  • 1 appel
  • 1 tl vanillepoeder (ongezoet)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 el dadelstroop
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik gebruikte mijn airfryer, de beste aankoop ooit!
  2. Meng de havermout, bloem, vanille, kaneel, stroop en melk goed door elkaar.
  3. Voeg als laatste het fijngesneden fruit toe.
  4. Verdeel het mengsel over 2 bakjes, zet er een afgedekt in de koelkast voor morgen en bak de ander in de oven 20 minuten. Heb je ook een airfryer? SUPER, dit scheelt je heel veel tijd! Het voorverwarmen duurt maar 5 minuten en binnen 12 à 15 minuten is jouw ontbijtje klaar.
  5. Als je wilt kun je er ook voor kiezen beide taartjes al af te bakken, dan eet je de andere morgen koud.

Liefs,
Charlie

P.S.: Maak jij een van mijn gerechten? Dat vind ik leuk! Vergeet mij niet te taggen, zo zie ik alle creaties.