Ik bereid me voor op de kou! - Charlie's Kitchen

Ik bereid me voor op de kou!

Mijn wekker gaat en ik stap meteen mijn bedje uit. Brrr, toch maar snel weer terug. BAH het is weer koud! Ik merk het alweer, ik loop de hele dag met ijshanden, knikkende knieën en een loopneus. Great! Alsof het nooit zomer is geweest lijkt het nu ineens wel -10, wie heeft dit weer besteld? Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kom meteen in een depressie terecht, fietsen door de kou, boodschappen doen door de kou, winterjas maar weer tevoorschijn halen en in plaats van frisse salades ga ik voor een goed gevulde warme soep. Het is niet gek dat ik mij zo voel en waarschijnlijk half Nederland heeft htezelfde. Het is vroeg donker en we hebben geen zon die ons de hele dag warmte, energie en vitamine D geeft.

Het is nu ongeveer 14:00 en ik besluit in bed te kruipen. JA je leest het goed, laptop mee, doei keuken, doei nieuwe recepten, doei school en hallloooo warm bedje. Dit doe ik niet alleen, ik neem mijn katjes en overvloed aan thee en chocolade mee. Zeg nou eerlijk, dit heb je gewoon nodig op z’n dag. De kleine opdonder Puck (kat) is helemaal enthousiast en gaat meteen languit over mij heen liggen, alsof typen zo gemakkelijk is… Maar goed ik dwaal af, de koude dagen.. Hoe bereid ik mij hier op voor?

 • Ik koop een ontzettend lekkere dikke maar vooral leuke pyjama!
 • Verschrikkelijk altijd van die koude voeten, dus ik neem een kruikje mee naar bed en ik heb de hele nacht heerlijke warme voetjes. Je kan uiteraard ook je partner gebruiken als kruik, uit ervaring weet ik dat ze daar niet heel blij mee zijn!
 • Heel veel warme drankjes en dan in het bijzonder Chai tea, heerlijk! Deze kruiden geven een heerlijk warm gevoel in je buikje.

Koffie_avondje_kou

 • Ik slik de hele herfst en winter vitamine D, dit helpt mij zeker tegen een “winter” dipje.
 • Het is koud, ik bibber, ik ben zielig dus chocola. Elke dag een heerlijk stukje chocola bij mijn grote kop warme thee!
 • Omdat ik met een halve depressie uit bed kom omdat het zo koud is wil ik graag mijn dag goed en vooral vrolijk begin. Niks helpt mij beter dan een heerlijk warm ontbijtje, mijn favoriet in de winter is dan ook zeker mijn carrot cake havermout. Zo krijg ik ook nog eens een portie groenten binnen op de vroege ochtend voor extra power!

kou

 • Ook slik ik magnesium, dit helpt vermoeidheid en moeheid te verminderen. Maar ondersteunt ook de spierfunctie, zenuwstelsel en nieuwe celdeling.
 • Het moet wel gezellig zijn in deze kou dus ik koop altijd een hele grote voordeeldoos met kaarsjes. Heerlijk op de bank en je halve huiskamer vol kaarsjes die ook nog eens warmte geeft!
 • Sporten, ook in deze kou ren ik gewoon door. Ik koop een lekkere thermo onderbroek en huppa rennen maar. Even zonder grapje, het is echt heerlijk probeer het eens!
 • En als laatste probeer ik gewoon positief te zijn dat is ook de reden dat ik deze blog schrijf, Bekijk de voordelen van het starten van de winter ik bedoel voordat je het weer is het kerst en zitten we heerlijk te genieten van al dat lekkers!

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Ik bereid me voor op de kou!”

 1. Avatar

  Hele leuke tips! Ik herken mezelf er ook echt in! Vooral die koude voeten opwarmen bij je vriendje hahaha! Na 3 jaar heb ik eindelijk de duurste sloffen ooit mogen kopen, oftewel Uggs. En ja hoor, gelijk warm, noooooit meer ijsklompjes als ik naar bed ga! 🙂
  Maar ik kan je recept carrot cake havermout niet op je site vinden. Heb je dat ergens staan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches