Mijn wekker gaat en ik stap meteen mijn bedje uit. Brrr, toch maar snel weer terug. BAH het is weer koud! Ik merk het alweer, ik loop de hele dag met ijshanden, knikkende knieën en een loopneus. Great! Alsof het nooit zomer is geweest lijkt het nu ineens wel -10, wie heeft dit weer besteld? Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kom meteen in een depressie terecht, fietsen door de kou, boodschappen doen door de kou, winterjas maar weer tevoorschijn halen en in plaats van frisse salades ga ik voor een goed gevulde warme soep. Het is niet gek dat ik mij zo voel en waarschijnlijk half Nederland heeft htezelfde. Het is vroeg donker en we hebben geen zon die ons de hele dag warmte, energie en vitamine D geeft.

Het is nu ongeveer 14:00 en ik besluit in bed te kruipen. JA je leest het goed, laptop mee, doei keuken, doei nieuwe recepten, doei school en hallloooo warm bedje. Dit doe ik niet alleen, ik neem mijn katjes en overvloed aan thee en chocolade mee. Zeg nou eerlijk, dit heb je gewoon nodig op z’n dag. De kleine opdonder Puck (kat) is helemaal enthousiast en gaat meteen languit over mij heen liggen, alsof typen zo gemakkelijk is… Maar goed ik dwaal af, de koude dagen.. Hoe bereid ik mij hier op voor?

  • Ik koop een ontzettend lekkere dikke maar vooral leuke pyjama!
  • Verschrikkelijk altijd van die koude voeten, dus ik neem een kruikje mee naar bed en ik heb de hele nacht heerlijke warme voetjes. Je kan uiteraard ook je partner gebruiken als kruik, uit ervaring weet ik dat ze daar niet heel blij mee zijn!
  • Heel veel warme drankjes en dan in het bijzonder Chai tea, heerlijk! Deze kruiden geven een heerlijk warm gevoel in je buikje.

Koffie_avondje_kou

  • Ik slik de hele herfst en winter vitamine D, dit helpt mij zeker tegen een “winter” dipje.
  • Het is koud, ik bibber, ik ben zielig dus chocola. Elke dag een heerlijk stukje chocola bij mijn grote kop warme thee!
  • Omdat ik met een halve depressie uit bed kom omdat het zo koud is wil ik graag mijn dag goed en vooral vrolijk begin. Niks helpt mij beter dan een heerlijk warm ontbijtje, mijn favoriet in de winter is dan ook zeker mijn carrot cake havermout. Zo krijg ik ook nog eens een portie groenten binnen op de vroege ochtend voor extra power!

kou

  • Ook slik ik magnesium, dit helpt vermoeidheid en moeheid te verminderen. Maar ondersteunt ook de spierfunctie, zenuwstelsel en nieuwe celdeling.
  • Het moet wel gezellig zijn in deze kou dus ik koop altijd een hele grote voordeeldoos met kaarsjes. Heerlijk op de bank en je halve huiskamer vol kaarsjes die ook nog eens warmte geeft!
  • Sporten, ook in deze kou ren ik gewoon door. Ik koop een lekkere thermo onderbroek en huppa rennen maar. Even zonder grapje, het is echt heerlijk probeer het eens!
  • En als laatste probeer ik gewoon positief te zijn dat is ook de reden dat ik deze blog schrijf, Bekijk de voordelen van het starten van de winter ik bedoel voordat je het weer is het kerst en zitten we heerlijk te genieten van al dat lekkers!

Liefs,
Charlie