Nana icecream met vanille - Charlie's Kitchen

Nana icecream met vanille

De lekkerste nana-icecream maak je van hele goeie, rijpe bananen die je invriest. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter hij zal smaken. Hoe simpel kan het zijn? Slechts twee ingrediënten en je hebt een ontzettend lekker toetje of tussendoortje.

Doe eens gek

Natuurlijk kun je zelf allemaal verschillende variaties maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van pure vanille, kaneel, cacao of misschien wel pindakaas. Maar vandaag maak ik een vrij simpele versie, met pure vanille en kokosmelk. Maak er een extra feestje van door het af te maken met Hollandse aardbeien. Of denk aan kokos, pure chocolade of ander vers fruit.

Een echte traktatie

Nana-icecream, bananen, bananenijs, ijs, ijsjes

Koop twee trossen bananen en laat ze goed rijp worden. Met goed rijp bedoel ik echt een schil met veel bruine stippen. Als ze zover zijn, pel dan de bananen, verdeel ze in stukjes en vries ze in. Ik doe twee bananen in stukjes in een diepvrieszakje.

Nana icecream met vanille

Benodigdheden: blender

Wat heb je nodig:
(Voor éen ijsje)

  • 2 bevroren bananen
  • 1 handje Hollandse aardbeien
  • 200 á 300 ml kokosmelk (let op: niet uit blik, maar bijvoorbeeld van Alpro)
  • 1 tl pure vanillepoeder (ongebrand)
  • 1 snufje kaneel

  1. Schenk ten eerste de 200 milliliter kokosmelk in de blender, voeg vervolgens de bevroren bananenstukjes toe en de vanille.
  2. Blend dit tot een glad beslag. Te dik? Voeg dan wat extra kokosmelk toe.
  3. Was de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en snijd ze daarna doormidden.
  4. Maak het ijsje tenslotte af met de aardbeien en een snufje kaneel.

Het lekkerste toetje van eigen bodem

Ben je op zoek naar een ander toetje? Wat dacht je van deze deze gezonde yoghurt ijsrepen?

Liefs,
#TeamCharlie

PS: Wist je dat je jouw favoriete recepten nu makkelijk kunt delen met je vrienden? Druk hieronder op één van de kopjes en jouw vrienden zijn meteen op de hoogte!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Gevulde croissant met scrambled eggs
Ontbijt

Croissant gevuld met scrambled egg

1 reactie op “Nana icecream met vanille”

  1. Avatar

    Nog tips om dit uit je blender te krijgen..? Bij mij blijft het altijd rondom de messen zitten en dan zit ik te mutsen met een lepel om alles er uit te krijgen – ben ik bijna klaar, is het al half gesmolten… #princessproblems

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders