De lekkerste vegan tiramisu ooit! - Charlie's Kitchen

De lekkerste vegan tiramisu ooit!

tiramisu

Tijdens de lancering van één van de boeken van The Green Happiness heb ik de lekkerste vegan tiramisu ooit gegeten. Zonder overdrijven, deze versie is om je vingers bij af te likken!

Ik ben niet altijd een groot voorstander geweest van koffie. Zoals jullie vast wel weten heb ik na het drinken van koffie vaak het gevoel dat ik een marathon kan rennen. Dit recept bevat door de noten ook nog eens een stuk meer ‘vet’ dan je van mij gewend bent. Maar hey, genieten moeten we ook toch?

vegan tiramisu, the green happiness

Deze tiramisu met gezonde ingrediënten is misschien nog wel lekkerder dan de klassieke versie!

Dat deze vegan tiramisu van The Green Happiness een hit was tijdens de lancering van het boek was natuurlijk geen verrassing. Had ik even geluk dat ik het prachtige boek inclusief recept mee naar huis kreeg! Ik maakte de tiramisu al gisteravond zodat het de hele nacht goed kon opstijven in de koelkast.

the green happiness, vegan tiramisu, koffie

Waarom vegan?

Ik denk vaak na over wat ik allemaal in mijn lichaam stop. Wat voor mij echt de doorslag gaf om minder dierlijke producten te eten was de documentaire Food Choices die ik bekeek op Netflix. Sinds ik veel minder dierlijke producten eet heb ik een betere huid, geen opgezette buik meer, maar vooral ook een goede spijsvertering en minder last van cravings. Laat wel duidelijk zijn dat iedereen dit natuurlijk anders ervaart.

De lekkerste vegan tiramisu ooit!

Wat heb je nodig:
(voor 10 porties)

De bodem:

  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram verse dadels
  • 2 el koffie (20 ml)

Midden:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram verse dadels
  • 2 el koffie (20 ml)
  • 1 tl vanille poeder (ongezoet)
  • 1 el cacao

De room:

  • 200 gram rauwe cashewnoten
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el vanille poeder (ongezoet)
  • 150 ml water
  1. Laat de cashewnoten minimaal 2 uur weken.
  2. Ontpit de dadels en leg deze even 5 minuten in lauw water.
  3. Doe de havervlokken in de keukenmachine en mix dit samen met de dadels en koffie tot een grove, kleverige substantie.
  4. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Schep het havermengsel in de ovenschaal. Verdeel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. Zet de schaal in de koelkast.
  5. Maak de keukenmachine schoon. Doe vervolgens het amandelmeel, dadels, koffie, vanille en de cacaopoeder in de keukenmachine. Mix tot een glad beslag.
  6. Doe deze laag bovenop de bodem!
  7. Doe de geweekte cashewnoten, kokosolie, ahornsiroop en vanille in de blender. Zet de blender aan en voeg beetje bij beetje het water toe. Laat flink doordraaien tot een romige dikke substantie.
  8. Haal de ovenschaal uit de koelkast en giet de romige laag over de rest heen. Laat de tiramisu zeker 6 tot 8 uur opstijven in de koelkast.
  9. Gebruik een zeefje om de tiramisu met wat cacao te bestuiven. Snijd in 10 stukjes en serveer.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Gevulde croissant met scrambled eggs
Ontbijt

Croissant gevuld met scrambled egg

8 reacties op “De lekkerste vegan tiramisu ooit!”

  1. Avatar

    He Charlotte
    Ik wil deze heerlijk teramisu maken maar zit even met de dadels. Je bedoelt zeker niet die gedroogde?
    Ik zou niet eens weten waar ik verse dadels moet kopen. hahahaha.

  2. Avatar

    Het beste kun je dadels bij een Turkse of Marokkaanse winkel kopen. Ze zijn heerlijk mals en niet duur. Ze Zitten meestal in een doosje verpakt. Ongeveer 400gram voor €2.75 a €3.00.

  3. Avatar

    Hoi Charlie,

    Er staat in het recept twee eetlepels koffie, tussen haakjes 20 ml.
    Nu weet ik niet met wat voor reusachtige eetlepels jij meet, maar mijn Noord-Hollandse eetlepels bevatten nooit 10 ml per lepel 😉
    Moet ik de milliliters aanhouden of de eetlepels aanhouden? Het verschilt namelijk aanzienlijk in hoeveelheid vocht.

    Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders